Moise Guran dezvaluie ce va face in locul emisiunii Biziday

Marti, 21 Iunie 2016, ora 22:04
17418 citiri
Moise Guran dezvaluie ce va face in locul emisiunii Biziday
Foto: Digi24

Dupa 17 ani de cariera in televiziune, jurnalistul Moise Guran renunta la postura de realizator de emisiuni pentru un nou proiect, dedicat in special oamenilor tineri, care "gandesc cu capul lor".

Vestea ca Moise Guran nu va mai realiza emisiunea Biziday la Digi24 a luat prin surprindere pe toata lumea, dar mai ales pe telespectatorii sai fideli.

Luni seara, jurnalistul a publicat pe blog o serie de explicatii si argumente, insotite de date statistice, iar ulterior a fost prezent in studioul Digi24, la emisiunea realizata de Cosmin Prelipceanu, unde a facut noi precizari.

Pe scurt, Moise Guran lucreaza impreuna cu o echipa la "o aplicatie de stiri (pentru mobil cu sistem Android sau iOS) ", care isi propune sa filtreze "ce e adevarat de ce e fals, ce e relevant de ce este click-bait, o aplicatie care sa fie utila fara sa fie intruziva, sa nu deranjeze utilizatorul decat pentru lucruri importante, ba chiar sa si ghiceasca ce e important si ce nu este, in mod particular, pentru fiecare utilizator in parte", dupa cum a explicat el pe blog.

Aplicatia e dedicata oamenilor ocupati, "care nu mai au timp sau chef de televizor", si va fi finalizata in cateva saptamani, urmand sa intre in perioada de testare in august sau septembrie.

Invitat sa isi explice decizia in direct, Moise Guran a dezvaluit ca se gandeste la acest proiect "de prin februarie".

"Am ajuns la concluzia ca trebuie sa fac ce am predicat la TV ani de zile (...) A trebuit sa iau o decizie cand mi-am dat seama ca tara noastra merge intr-o directie gresita si nu mai e suficient sa vorbim la TV", a explicat Moise Guran, precizand ca ii are in vedere in special pe tineri, pentru ca doar ei au "forta de a mai produce o schimbare" in Romania.

Jurnalistul a respins ferm orice speculatie legata de eventuale neintelegeri cu conducerea postului Digi24, subliniind faptul ca emisiunea Biziday era foarte urmarita si crestea in audiente.

"De cateva luni am cooptat niste softisti in echipa, care au inceput sa lucreze la un alt fel de mod de comunicare, altfel fata de site (...) Vreau ca informatia sa ajunga in timp real, in momentul in care ea se petrece. Vom lucra in continuare ca parteneri, Biziday si Digi24", a dat el asigurari.

Moise Guran a vorbit si despre televiziunile care in loc sa informeze "conduc o populatie imbatranita la vot pe o anumita cale", fara a nominaliza insa.

In opinia sa, oamenii tineri, care vor si pot schimba Romania, nu mai consuma stirile de la televizor, ci de pe telefonul mobil.

"Vreau sa ma implic mai mult civic decat am facut-o pana acum. Ma gandesc in vara asta sa scriu niste programe de guvernare pentru oricine vrea sa le ia", a mai dezvaluit Moise Guran, ale carui analize economice sunt foarte apreciate si citate de ani de zile.

Intrebat daca intra in politica, acesta a raspuns ferm: "Nu!". De asemenea, intrebat daca are o echipa cu care ar putea lucra la redactarea programelor de guvernare, Moise Guran a raspuns "Am niste idei", fara sa dea insa nume.

"Acest razboi e pierdut cu aceste generatii, trebuie sa ne indreptam catre altii (...) A aparut Internet mobil pe telefon aproape gratis. Ei (tinerii, n.red.) nu mai au de ce sa se uite la televizor.

Joi, 23 iunie, va fi ultima emisiune Biziday la Digi24 (...) Voi trece ca jurnalist intr-o alta paradigma", a mai spus acesta, precizand ca dupa vacanta de vara va fi prezent la Digi24 in calitate de invitat la dezbateri si ca va realiza in continuare emisiunea "Romania in direct" de la Europa FM.

#Moise Guran Biziday telefon, #Moise Guran pleaca Digi24, #Moise Guran aplicatie Biziday , #Digi24