Top Forbes 2013 femei puternice - Pe ce loc sunt Merkel, regina Elisabeta si Lady Gaga

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 20:25
4820 citiri
Top Forbes 2013 femei puternice - Pe ce loc sunt Merkel, regina Elisabeta si Lady Gaga

In topul anual al celor mai puternice femei, intocmit de Forbes, se afla politicieni, directori executivi, femei foarte bogate, activiste sau celebritati care au un cuvant de spus in domeniul lor.

La realizarea clasamentului se tine cont de avere, putere mediatica si influenta.

Pe primul loc in clasamentul realizat de jurnalistii de la Forbes se afla cancelarul german, Angela Merkel, care si-a adjudecat, pentru a opta oara, titlul de "cea mai puternica femeie din lume".

"Ea este coloana vertebrala a Uniunii Europene si poarta destinul monedei euro pe umerii ei", au argumentat jurnalistii.

Merkel nu este insa singurul politician de top din clasament. Si-au facut loc si alte femei din politica, printre care si Park Guen-hye, presedintele din Coreea de Sud, care a debutat pe lista pe locul al 11-lea.

Tot in clasament, dar pe a doua pozitie, se afla Dilma Rousseff, presedintele Braziliei, fiind urmata de Melinda Gates, sotia patronului companiei Microsoft.

Hillary Clinton nu se mai afla in acest an pe pozitia secunda, scaderea in clasament fiind pusa pe seama faptului ca a parasit Departamentul de Stat. Acum, ea ocupa locul 5, imediat dupa Michelle Obama, care a urcat de pe locul 7 pe pozitia a patra.

Topul celor mai puternice femei din lume este completat de Sheryl Sandberg, director general al companiei Facebook, clasata pe locul 6, si frantuzoiaca Christine Lagarde, director general al Fondului Monetar International (FMI), pe pozitia a saptea.

Urmeaza Janet Napolitano, secretarul Departamentului de Securitate Interna din Statele Unite, Sonia Gandh, presedinta Partidului indian al Congresului, si Indra Nooyi, CEO al companiei Pepsi.

In ceea ce priveste artistele din clasament, Beyonce Knowles ocupa locul 31, actrita Angelina Jolie - locul 37, chiar inainte de Sofia Vergara. Lady Gaga e pe locul 45, fiind si cea mai tanara prezenta in top, iar Shakira se afla pe locul 52.

Realizatoarea TV Oprah Winfrey si-a adjudecat pozitia a 13-a, Anna Wintour, redactorul-sef al revistei americane Vogue, ocupa locul 41 si stilista Miuccia Prada este pe pozitia a 58-a. Cea mai varstnica prezenta in top este regina Elisabeta, situandu-se pe locul 40.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...