Persoana care a amenintat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Sercan este chiar un ofiter de politie

Miercuri, 24 Aprilie 2019, ora 09:12
14379 citiri
Persoana care a amenintat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Sercan este chiar un ofiter de politie
Foto: Facebook/Emilia Sercan

Persoana care a amenintat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Sercan, cunoscuta pentru anchetele privind plagiatele in randul inaltilor demnitari si al conducerilor unor institutii de invatamant, cel mai recent fiind cazul Academiei de Politie, a fost identificata.

Persoana care a amenintat-o pe Sercan este chiar un ofiter de politie, angajat al Academiei de Politie, anunta Digi 24.

Acesta a fost depistat in Slatina si urmeaza sa fie adus la Bucuresti pentru audieri.

In aceste conditii, miercuri dimineata au loc perchezitii la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza si acasa la un ofiter al institutiei.

"Faptul ca s-a ajuns ca eu sa fiu amenintata de cineva care era angajat al Academiei de Politie inseamna ca anchetele mele au fost cat se poate de corecte, ca au lovit acolo un grup de interese foarte puternic consolidat, care era legat de acele plagiate si despre acele ilegalitati despre care am scris in ultimele saptamani", a declarat Sercan la postul citat.

Amintim ca jurnalista Emilia Sercan a anuntat, saptamana trecuta, pe pagina sa de Facebook, ca a primit amenintari cu moartea, motiv pentru care a depus plangere la politie.

"Luni seara, la ora 21:05, am primit un mesaj de amenintare cu moartea. Mesajul vine in contextul in care de trei saptamani public in mod constant informatii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Politie, institutie aflata in subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau in pregatire. De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din Romania fiind subiectul dezvaluirilor mele.

Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremuratoare retea de complicitati, putere, influenta si bani construita pe impostura la cel mai inalt nivel al institutiilor statului. Pana acum am fost injurata, intimidata, urmarita, s-a incercat compromiterea mea, insa de data asta s-a trecut la un alt nivel", a scris ea.

Dupa anuntul jurnalistei, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis ca a "luat act de ingrijorarea exprimata in spatiul public" referitoare la amenintarea primita de jurnalista si a adaugat ca politistii efectueaza o ancheta in acest caz.

#Emilia Sercan amenintata politist, #Emilia Sercan amenintari , #jurnalisti