Adevarul despre Antena 3 (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 20:57
19944 citiri
Adevarul despre Antena 3 (Opinii)

Daca Antena 3 ar fi o institutie autentica de presa, reactia dura a lui Traian Basescu la intrebarea adresata de un reporter al acestei institutii de presa ar fi gresita si exagerata, la limita unei incalcari a libertatii presei, cu atat mai mult cu cat subiectul abordat, acela al activitatii profesionale a unui membru al familiei prezidentiale, daca este tratat cu buna credinta, este unul legitim si de interes public in intreaga lume.

Dar Antena 3 nu este, nici nu stiu daca a fost vreodata, o institutie de presa. Antena 3 este o institutie de propaganda, manipulare si spalare a creierelor organziata dupa modelul unei secte, avand in frunte un predicator fanatic - Gadea si o zeitate suprema - Voiculescu.

Antenei 3 nu i se pot aplica principiile libertatii de exprimare, pentru ca nu are nimic de-a face cu ea. Antena 3 nu poate invoca interesul public pentru ca nu actioneaza decat impotriva acestuia.

Iar spectacolul victimizarii Antenei 3 in fata reactiei prezidentiale severe este grotesc in conditiile in care principalul instrument al acestui trust de propaganda este exact insulta grosolana.

Mihai Gadea, Adrian Ursu si Mircea Badea au initiat o petitie publica pentru demisia presedintelui, acuzand jignirile si tonul agresiv al acestuia, exact in timp ce trustul Intact duce o campanie de linsare mediatica a mai multor ziaristi, intre care Mircea Marian, Silviu Sergiu, Dan Tapalaga si, mai ales, Andreea Pora.

Cand tu, Intact, afirmi despre niste jurnalisti ca sunt "pupincuristi, jagardele, mincinosi, profitori, tradatori, haimanale" cum sa fii o victima nefericita a celui care te numeste post de propaganda si dezinformare, cumparat de un securist. Macar vorbele presedintelui se bazeaza pe fapte.

In cazul d-nei Pora, atacul Antenei 3 a fost dus dincolo de orice limita a abjectiei intr-un soi de sceneta dezgustatoare pe care CNA ar trebui sa o sanctioneze pentru vulgaritate si prost gust fara margini.

Poti sa fii sa nu de acord cu opiniile d-nei Pora sau ale oricarui alt jurnalist. Poti sa le critici, sa le combati, sa le demontezi sau pur si simplu sa le ignori. Fiecare are publicul sau, fiecare telespectator alege opinia pe care o considera potrivita si credibila.

Dar confruntarea de idei, critica de buna credinta, nu au nimic de-a face cu ceea ce practica Antena3. Insultele grotesti, cu pronuntate tuse sexuale, in special la adresa unei femei, nu sunt acceptabile sub nicio forma.

Dar Antena 3 exista, prospera chiar, are un public foarte numeros, care inghite aceste toxine. Breasla este atat de scindata si slaba incat nu este in stare de autoreglementare, nu este in stare sa impuna niste norme deontologice pe care sa le apere apoi cu hotarare. Pentru un jurnalist onest este jenant sa fie considerat coleg cu Gadea, Badea sau Dumitrescu. Dar poate ca la cat suntem de pasivi, nici nu meritam mai mult.

Dupa cum este discutabil daca este potrivit pentru un presedinte sa se certe cu un reporter intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni, adica in plin exercitiu al celei mai inalte functii in stat. Este discutabil daca in raport cu publicul tinta al Intactului, aceasta cearta nu cumva foloseste pseudoinstitutiei de presa.

Dar in mod cert, Antena 3 nu are de ce sa se planga. Intr-un context potrivit sau nu, Traian Basescu a spus adevarul despre ceea ce este Antena 3.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Traian Basescu Antena 3, #petitie Antena 3, #Andreea Pora Antena 3 , #jurnalisti