Cheful presei: Basescu, premiu pentru Cura de repaus TV, Antonescu - presedinte made in China

Joi, 09 Mai 2013, ora 11:31
3178 citiri
Cheful presei: Basescu, premiu pentru Cura de repaus TV, Antonescu - presedinte made in China

Presedintele Traian Basescu, liderul liberal Crin Antonescu, europarlamentarul PNL Renate Weber, dar si Serviciul Roman de Informatii au fost premiati ironic, miercuri seara, la Cheful Presei organizat de FreeEx - ActiveWatch cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei.

Cheful Presei a avut ca tema "Marea infiltrare", iar Mircea Toma, presedintele ActiveWatch, a fost unul din prezentatorii galei.

Primul premiu acordat la Cheful Presei a fost pentru "cel mai puternic trust de presa din Romania", care a revenit Serviciului Roman de Informatii.

"In 2012, SRI a recunoscut public ca a avut un agent infiltrat in redactia Jurnalul National. In precaritatea in care se zbat companiile media, singura agentie de presa fara probleme financiare a ramas SRI", a spus Mircea Toma.

"Salutam initiativa Serviciului Roman de Informatii de a pune la dispozitia redactiilor ziaristi cu o dubla competenta, care-si permit sa scrie fara teama ca si-ar pierde celalalt salariu, si ii acordam premiul SRI - cel mai puternic trust de presa din Romania", au motivat organizatorii.

Europarlamentarul Renate Weber a ridicat premiul "Toti pumnii nostri", "pentru curajul de a proteja informarea publicului de informatori", iar Traian Basescu a primit premiul "Cura de repaus TV", deoarece "a gasit un nou argument pentru a include presa in randul vulnerabilitatilor la adresa sigurantei nationale, demers la care trudeste deja de trei ani".

"Pentru ca nici noi nu vrem o Romanie dezbinata, ii recomandam politicianului o 'Cura de repaus TV'. Sa verifice daca, dupa o luna fara B1 TV si fara Antena 3, fara Badea, Gadea, Turcescu si Mircea Marian, va descoperi ca Dan Voiculescu si Crin Antonescu sunt, de fapt, niste baieti de treaba", au motivat organizatorii.

La randul sau, Crin Antonescu a primit premiul "presedinte made in China", deoarece "presedintele interimar Crin Antonescu a tratat libertatea de exprimare, jurnalistii, serviciile de informatii si functia de presedinte de tara ca pe niste piese din plastic ale unei jucarii numite Romania, pe care o trantesti de marginea caruciorului pana se imprastie".

Tot la Cheful presei, mai multi jurnalisti au fost recompensati cu premiul "Vanat politic in libertate". Premiantii au fost Carmen Valica (Romania Actualitati - Bruxelles), Liliana Ciobanu- colaboratoare CNN si The Economist, Vlad Odobescu - redactor YahooNews, Raul Sanchez Costa - El Pais, Mirel Bran- Le Monde, Valentina Pop - EU Observer, Karl Peter Scwartz - Frankfurter Allgemeine Zeitung si Keno Versek de la Spiegel.

Ei au fost premiati pentru ca se afla printre "putinii supravietuitori ai speciei care mai indraznesc sa mai scoata din sarite mogulimea politico-economica" si printre cei care au fost numiti, la un moment dat, de politicieni conspiratori pentru a compromite Romania in Europa.

Totodata, jurnalistul Dan Badea a primit premiul "Drepturile mercenarului", pentru ca a recunoscut pe blogul personal ca ar fi publicat 300 de anchete la comanda patronilor sai de la ziarul Curentul.

Premiul "Gadea ai televiziunilor" a fost acordat "mogulilor revolutionari" de la OTV si Antena 3, in timp ce premiul Serviciul de Politie Politica a fost adjudecat de Mihai Bumbes, din Curtea de Arges, care a dat in judecata Jandarmeria pentru ca i-a hartuit familia si vecinii.

In final, jurnalistii de la Tvrinfo.ro au fost rasplatiti cu premiul "Victor Ponta", dupa ce au scris despre plagiatul premierului.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...