Cristoiu il da in judecata pe Nistorescu: Vreau sa creez un precedent

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 16:00
3522 citiri
Cristoiu il da in judecata pe Nistorescu: Vreau sa creez un precedent
Foto: Arhiva

Jurnalistul Ion Cristoiu l-a dat in judecata pe Cornel Nistorescu pentru ca, in calitate de proprietar al site-ului cotidianul.ro, a permis aparitia unor "postari injurioase" la adresa sa. Cristoiu cere 50.000 de lei despagubiri pentru prejudiciile de imagine aduse si spune ca doreste ca acest proces sa fie o premiera care sa schimbe in bine calitatea presei online.

Anuntul a fost facut de Ion Cristoiu miercuri seara, in emisiunea "Evenimentul Zilei" de la B1TV. El a explicat ca pe site-ul Cotidianul, in 6 iulie 2011, sub articolul "Cateva vorbe pentru domnul Ion Cristoiu", au fost postate comentarii injurioase la adresa sa, in ciuda faptului ca pe site-ul respectiv se precizeaza foarte clar ca acestea sunt interzise si vor fi sterse.

"Deci pot fi sterse!", a comentat Cristoiu, adaugand: "la Cornel Nistorescu, ca sa vedeti smecheria, nu exista niciun comentariu, deci la el pot fi oprite... la mine, si este un articol si despre tine (n.red: Robert Turcescu), sunt de genul asta: o javra ordinara Ion Cristoiu, lichea abjecta, oportunist de cea mai joasa speta, maidanez...".

"In consecinta, anunt in seara aceasta ca il dau maine dimineata in judecata pe dl. Cornel Nistorescu, ii cer 500 de milioane, asa e la mine ca si la Corneliu Vadim Tudor, este suma pe care eu am platit-o de doua ori pana acuma pentru pamflete semnate.(...) Il dau in judecata si pentru ca vreau sa creez un precedent. Tara e plina de descreierati de nebuni si daca noi nu luam atitudine...", a explicat miercuri Ion Cristoiu.

Si s-a tinut de cuvant. Intr-un articol publicat pe Reporter Virtual, Cristoiu anunta ca l-a dat in judecata pe Cornel Nistorescu.

"In urma injuraturilor si calomniilor lasate cu buna-stiinta sa apara pe site-ul Cotidianul la adresa mea, l-am dat in judecata pe Cornel Nistorescu, cerind despagubiri de 500 de milioane de lei (vechi). Poate ca procesul il va invata minte pe Cornel Nistorescu sa nu mai foloseasca trucul de a lasa sa apara pe site-ul Cotidianul fel de fel de mizerii despre dusmanii sai din presa si din politica, in timp ce orice postare critica la adresa sa e cenzurata drastic", a explicat Ion Cristoiu.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Cristoiu judecata Nistorescu, #Ion Cristoiu proces Nistorescu , #jurnalisti