Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

CTP, despre ancheta „Clanul Marelui Alb”. De ce spune că a procedat corect jurnalistul infiltrat în BOR sub identitatea unui „șmenar de fonduri europene”

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 08:00
17549 citiri
CTP, despre ancheta „Clanul Marelui Alb”. De ce spune că a procedat corect jurnalistul infiltrat în BOR sub identitatea unui „șmenar de fonduri europene”
Cristian Tudor Popescu a spus că jurnalistul infiltrat la vârful BOR cu o identitate ascunsă a procedat corect FOTO Digi 24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat vineri seara, la Digi24, documentarul ziariștilor de la Recorder, o investigație care a avut ca obiect o parte a activității financiare a Patriarhiei.

„Ce a făcut jurnalistul Victor Ilie de la Recorder este un act jurnalistic făcut după toate regulile meseriei. Nu e un pamflet, nu e vorba acolo de niște acuzații, niște epitete pe care le aruncă jurnalistul la adresa Bisericii. Ținta acestei investigații nu este nici măcar Biserica, nu este ortodoxia, nu e Biserica Ortodoxă, nu este Isus Hristos.

Jurnalistul de la Recorder nu a făcut așa ceva. Nu s-a referit la credință, la credincioși, la simbolurile ortodoxe, la Biserică. Nici măcar la Biserică, ca instituție, nu s-a referit. Acolo a lăsat să vorbească reprezentanții instituției. Nu el! El nu vorbește!

El a vrut un singur lucru. Omul și-a luat altă identitate, cum este foarte corect să faci în gazetărie, așa se face. Și-a luat altă identitate, s-a prezentat sub altă identitate. „Eu sunt șmecherul Petrescu”, pentru că el așa s-a prezentat, ca șmenar profesionist de fonduri europene. Și aici vine primul aspect!

L-am văzut și eu pe băiatul ăsta cum arată, pe Victor Ilie. Arată el a șmenar de fonduri europene, din ăla, rechin gros, cum arăt eu a arhiepiscop. Trebuie să fii foarte sigur pe tine și foarte puțin păsător de ce-ar putea să ți se întâmple în urma a ce faci, ca să nu vezi, când vine și se prezintă - „eu sunt Petrescu și vreau și eu să fac niște bani cu voi, aici, din fonduri europene”. Nu? Îți dai seama că ăla nu e niciun Petrescu... Sau, ești idiot.

Dar ăia doi nu arătau idioți - nici preotul și nici acel uriaș prieten al Bisericii, ăla, care e prin consiliul administrativ al Sinodului, ce-i acolo - și care îi expun cu mândrie, erau mândri de ce făceau... îi spuneau băiatului, dornici să-l impresioneze, „cât de tari suntem, uite cum facem aici”.

Ei sunt cei care spun pe înregistrare - „păi merge la Patriarh și dacă spune Patriarhul că e în regulă, suntem rezolvați”. Ei spun!”, a comentat CTP, la Digi 24.

În aceeași emisiune, gazetarul a arătat că principala concluzie a anchetei Recorder este că „biserica este opacă”. „Nu spune că Biserica nu mai trebuie finanțată de stat. Asta-i o discuție, putem să discutăm. Dar materialul nu spune asta. Spune doar că banii care vin de la stat, pe diverse căi, se cheltuie într-un mod netransparent. Da? Opac. Nu se știe ce se întâmplă cu ei. Asta spune materialul Recorder”, a mai arătat Cristian Tudor Popescu în emisiunea amintită.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristian Tudor Popescu, #Recorder, #patriarhia romana , #jurnalisti