Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Exclusiv Cum este agresata presa intr-o tara vecina Romaniei: Povestea unui jurnalist batut si injurat

Joi, 11 Iunie 2015, ora 08:55
12249 citiri
Exclusiv Cum este agresata presa intr-o tara vecina Romaniei: Povestea unui jurnalist batut si injurat
Foto: Facebook/Emre Sencan

Jurnalistul Emre Sencan a intrat in atentia presei internationale la sfarsitul lunii mai, cand a fost agresat de politisti in parcul Gezi din Turcia, unde avea loc o manifestare de aniversare a protestelor inecate in sange din 2013.

Tanarul jurnalist la Zaman Daily a mers in parc alaturi de alti colegi din presa, dar situatia a degenerat, Sencan ajungand sa fie agresat de politisti.

Emre Sencan a povestit pentru Ziare.com intregul incident.

"Duminica dimineata asteptam cu prietenii mei jurnalisti in parcul Gezi. Ca si alti corespondenti, eram acolo pentru cea de-a doua aniversare a protestelor nationale. In jurul orei 10 dimineata, politia a inceput sa indeparteze oamenii din parc.

Si am inceput sa inregistrez cu telefonul mobil. Dupa ce un sef din politie m-a vazut, mi-a spus: 'Cine esti? Ce inregistrezi?' si m-a lovit in testicule. Nu a asteptat sa ii arat legitimatia de presa. Mi-a confiscat telefonul si a sters pozele si filmuletele", ne-a relatat jurnalistul.

Jurnalist batut la aniversarea protestelor de la Gezi: Vrei sa ma parasti Americii?

Acesta a precizat ca, nici in momentul in care i-a explicat politistului ca este venit din partea presei, acesta nu s-a oprit.

"Chiar daca i-am spus 'Sunt reporter de la Zaman, permiteti-mi sa va arat legitimatia de presa', el a continuat sa ma ameninte si sa ma injure. Alt politist m-a tinut de maini si el m-a lovit in testicule din nou", a continuat Emre Sencan.

Mai mult, povesteste jurnalistul, politistul s-a enervat si mai tare cand tanarul i-a aratat legitimatia de presa.

"S-a enervat dupa ce i-am aratat legitimatia de presa. Chiar daca a aflat ca sunt jurnalist, le-a spus altora: 'Zaman Daily? Puneti-l la pamant si incatusati-l. Are masca de gaze. Ai primit ordine de la America? Ai venit aici sa provoci? De ce ai masca de gaze?'. Pe de alta parte, toti colegii mei au venit in parc cu masti de gaze", a adaugat jurnalistul.

Jurnalistul Emre Sencan ne-a povestit ca, in ciuda faptului ca nu a opus rezistenta si chiar le-a spus politistilor ca il pot retine, oamenii legii l-au agresat.

"Chiar daca le-am spus 'Daca vrei sa ma retineti, sa mergem' si nu am opus rezistenta, au incercat sa ma puna la pamant. Am intrebat care este numele politistului care m-a atacat. Am cerut numele lui pentru a putea completa o plangere impotriva sa. Apoi mi-a spus: 'O sa ma parasti Statelor Unite ale Americii? O sa ma spui lui Fethullah Gulen? (principalul opozant al presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan - n.red.) '", a incheiat jurnalistul din Turcia.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#jurnalist turc batut politisti, #jurnalist Emre Sencan, #jurnalist turc batut Gezi, #jurnalist turc Emre Sencan , #jurnalisti