Jurnalista Emilia Sercan o acuza pe Eugenia Voda: Nu mi-am inchipuit nicio secunda ca va da acele imagini pe post

Luni, 10 Aprilie 2017, ora 11:58
21498 citiri
Jurnalista Emilia Sercan o acuza pe Eugenia Voda: Nu mi-am inchipuit nicio secunda ca va da acele imagini pe post
Foto: captura YouTube / TVR

La mai bine de o saptamana dupa ce a fost vazuta cu ochii in lacrimi intr-o emisiune la TVR, jurnalista Emilia Sercan isi prezinta propriul punct de vedere cu privire la editia respectiva a emisiunii "Profesionistii", afirmand ca nu si-a dat niciodata acordul ca acele secvente inregistrate in afara interviului sa fie difuzate pe post.

Intr-un text trimis redactiei PressOne, Emilia Sercan dezvaluie faptul ca a cerut de cateva ori ca filmarea sa fie oprita pentru a-si reveni dupa atacurile lansate la adresa ei, insa spune ca realizatoarea emisiunii, Eugenia Voda, a refuzat.

Citeste mai multe despre: Jurnalista Emilia Sercan a plecat in lacrimi din platoul unei emisiuni: Ma simt ca o impostoare (Video)

Conform PressOne, filmarile pentru emisiunea respectiva fusesera facute cu o luna inainte, in data de 2 martie.

In textul sau, Emilia Sercan arata ca a fost coplesita de dialogul purtat cu Eugenia Voda, si in special de discutiile referitoare la compromisul facut in 2008, cand, dupa mai multe investigatii publicate in Evenimentul Zilei cu privire la Sorin Ovidiu Vintu, a acceptat oferta de a lucra la trustul Realitatea patronat de omul de afaceri pentru un salariu lunar de 8.500 de euro.

"Ca ziarist cu 20 de ani de experienta, stiu ca adresezi interlocutorului o intrebare dificila chiar la inceputul unui interviu atunci cand vrei sa-l destabilizezi emotional sau psihic.

In interviul de la 'Profesionistii', mi-a fost adresata mie prima intrebare si a fost o intrebare grea - despre salariul incasat la Realitatea TV, de 8.500 de euro, informatie disponibila in mediul online de ani de zile. Ma asteptam sa fie abordata aceasta chestiune pe parcursul filmarii, dar recunosc ca m-a luat prin surprindere ca am fost intrebata chiar din prima", marturiseste Emilia Sercan.

Au urmat si alte subiecte sensibile, legate de familie sau de averea ei, care au fost taiate la montaj, sustine Sercan.

"Cand a urmat episodul cu florile si sampania primite de la Sorin Ovidiu Vintu, deja eram intr-un iures de sentimente, care atinsesera toate palierele si registrele emotionale. Atunci s-a produs declicul.

Am verbalizat ceea ce tineam in mine de 9 ani, referitor la faptul ca am acceptat sa plec de la Evenimentul zilei la Realitatea TV si faptul ca, de atunci incoace, am considerat acest lucru o greseala. De aceea am spus cu atata usurinta ca a fost 'marele meu compromis'", explica Emilia Sercan.

Jurnalista a izbucnit in lacrimi si, in ciuda problemelor evidente, realizatoarea emisiunii a refuzat sa intrerupa filmarile pentru a-i da posibilitatea de a se linisti.

"In acel moment, am simtit ca mi se face o mare nedreptate. Am simtit ca atitudinea si tonul intrebarilor fusesera menite sa ma transforme intr-o impostoare. Ca imaginea care imi fusese construita arata un alt om decat sunt. Asa am simtit atunci. De asta mi-au dat lacrimile, de asta am spus ce am spus (...)

Nu am plecat din studio. Am ramas acolo pana la finalul filmarilor, la cativa metri distanta de masa unde se realiza interviul.

Acel moment delicat − cand plang si spun ca n-ar fi trebuit sa vin in emisiune − a fost filmat, deci, in afara cadrului formal, in afara interviului la care fusesem invitata.

Acel episod s-a consumat cand eram ridicata de pe scaun, insa Eugenia Voda a ales sa difuzeze imaginile, un moment uman foarte delicat pentru mine - lucru incalificabil pentru cineva care realizeaza o emisiune care se cheama 'Profesionistii' si care stie ca astfel de imagini nu se fac publice.

Am fost intrebata de ce nu am cerut explicit realizatoarei sa nu difuzeze acele imagini. Simplu - pentru ca nu mi-am inchipuit nicio secunda ca le va da pe post", sustine Emilia Sercan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#emilia sercan lacrimi profesionistii , #jurnalisti