Jurnalistul Cristi Citre, concediat de la Digi24 dupa ce a "sarit calul pe Facebook"

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 19:51
8605 citiri
Jurnalistul Cristi Citre, concediat de la Digi24 dupa ce a "sarit calul pe Facebook"
Foto:radardemedia.ro

Jurnalistul Cristi Citre afirma ca a fost concediat de la postul de televiziune Digi24 dupa ce si-a exprimat pe Facebook anumite opinii critice in legatura cu Victor Ponta, lucru care nu a fost agreat de redactorul sef al postului, Cosmin Prelipceanu.

Cristi Citre a declarat pentru Reporter Virtual ca a fost dat afara marti, la o zi dupa ce a postat pe Facebook un comentariu virulent la adresa premierului.

"Fara sa-mi indice postarea respectiva, mi-a spus ca 'am sarit calul pe Facebook', am citat. Si mi-a spus ca noi, jurnalistii, n-avem dreptul la opinii. N-a fost o discutie mai lunga, deoarece nu aveam ce discuta mai mult", a relatat Citre pentru sursa citata.

Jurnalistul a mai precizat ca Prelipceanu i-a transmis ca din acel moment colaborarea s-a incheiat.

"Mie mi se pare o limitare a dreptului la libera de exprimare, care este prezent in Constitutie la articolul 30 si despre care se spune ca este inviolabil. Imi pare rau, dar eu unul nu pot sa accept o asemenea limitare. Si nu vorbesc despre talibanism, ci despre presa. Presa ar trebui sa fie exact expresia libertatii de exprimare", a mai declarat jurnalistul, postand ulterior si Art. 30 din Constitutia Romaniei, care prevede ca "libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile".

Sursa citata precizeaza ca reprezentantii postului Digi24 nu au raspuns solicitarilor pentru exprimarea unei pozitii oficiale cu privire la acest caz.

Basescu a publicat inregistrarile de la consultarile cu Ponta-Petrescu: Ati terminat la Harvard? Ma asteptam la argumente gen Roubini (Video)

Luni, dupa aparitia inregistrarilor de la intalnirea Victor Ponta-Traian Basescu, Cristi Citre a postat pe Facebook urmatorul comentariu, in care vorbeste despre Victor Ponta:

"Mai are cineva vreun dubiu ca omul e bolnav, nesimtit si fara discernamant? Ca isi bate joc, ca iti rade in fata, ca te minte fara sa clipeasca? Dupa ce azi la Cotroceni isi curata scamele de pe sacou si isi dadea ochii peste cap de plictiseala, dupa ce ca a dovedit ca este un habarnist total in materie de economie, iata ce declara Victor Ponta (la RTV, of course):

'L-am vazut nervos, transpirat, rosu la fata. La asa zisele consultari de la Cotroceni, Traian Basescu a dovedit ca nu stapaneste termenii economici. E o catastrofa. Eu il cunosc foarte bine pe domnul Basescu si stiam ca astazi ma va evita si ca va incerca sa isi canalizeze atentia spre doamna Petrescu. I-am spus si inainte ca nu are curaj sa vorbeasca cu mine (...) Dar a facut fata foarte bine si a raspuns argumentat'".

Ponta, atac la Basescu: Are manifestari patologice, nu abdic de la razboiul cu el

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Cristi Citre concediat Digi24 Facebook, #Citre concediat Facebook Ponta, #jurnalist concediat postare Facebook , #jurnalisti