Opriti incinerarea! (Opinii)

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 18:27
13436 citiri
Opriti incinerarea! (Opinii)

Daca legitimitatea este rezultatul vointei poporului, iar poporul a dorit sa vada fata mortului - apropo, Romania este una dintre ultimele tari unde a lasa sicriul descoperit nu contine obligatoriu o doza de sinistru - Sergiu Nicolaescu trebuia sa apartina cui l-a revendicat, proprietarului de drept. Caci el, poporul, a umplut salile de cinema si a crescut cu "nu trage, dom' Semaca, sunt eu, Lascarica!".

Un bun national care prin urmare nu trebuia raportat la normele vointei testamentare si trebuia devorat. Eventual, taiat giulgiul in firisoare si impartit spre vesnica pomenire!

Am auzit asta la televizor, prin urmare daca ni s-a livrat din guri considerate expresia cea mai inalta a categoriei "guru", caci termenul "analist" este o biata margica, inseamna ca asta am dorit noi, poporul inept. Caci de asta ni se da circ, pentru ca suntem niste combinatii fatale intre legume si parameci, fara vreo sansa de a evolua spre maimutele superioare cunoscute sub forma de producatori de televiziune.

Pentru ca o cerem noi in strada, caci altfel suntem neterminati, nu pentru ca niste jurnalisti sunt tampiti gramada si fara pic de obraz se fac reportaje despre drama unei copile de 14 ani violata de sapte nemernici. Nu se spune numele victimei, ca asa este deontologic, dar se transmit declaratii de la toate rudele, date cu fata lor, cu vocea lor, cu localitatea, pana si cu cainele cu care se juca fetita. Asa da, identitatea este protejata, victima va fi ferita de traume.

Pentru ca nu putem noi, publicul manelist, respira, se titreaza pe jumatate de ecran minciuni numai cu scopul de a creste audienta de la 0,5 la 0,7 la suta. Si tot de asta, anonimii sfartecati pe sosele reprezinta o stire, dar o familie de pensionari care tremura de frig langa un resou este banalul care nu mai misca pe nimeni.

Violul este o delicatesa, moartea un spectacol zemos, sangele singurul terminal de unde se naste un jurnal de stiri, iar reporterului care scapa asemenea grozavii i se pune in vedere ca data viitoare isi va pierde slujba, deoarece stau la usa asteptand nemurirea zece ca el.

Publicul cere? Este o minciuna! Asta primeste, deoarece in loc sa aleaga calea cea grea, care presupune inteligenta si sedinte de sumar facute cu mintea, nu cu experienta castigata in mall si pe plaja la Ibiza, jurnalistii vor ciolan imediat, se hranesc cu iluzii si nu-si pot imagina ca o problema reala, tratata cautand cauze si gasind solutii mai intereseaza pe cineva.

Daca nu ar fi asa, una dintre emisiunile cu cea mai mare audienta, "Romania, te iubesc!" de la Pro Tv, care aduce pe ecran povesti din viata, nu din mahala, cu oameni reali, nu cu dresori de senzatii izvorate din instinctele primare, ar disparea. Prin urmare explicatia pentru prostul gust nu este tembelismul natiunii, caci daca ar fi astfel, OTV ar fi lider de audienta. Doar lenea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#jurnalisti incinerare Sergiu Nicolaescu, #subiecte presa audienta rating, #educare public presa , #jurnalisti