Premiile Pulitzer: Vezi fotografia castigatoare

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 12:06
3224 citiri
Premiile Pulitzer: Vezi fotografia castigatoare

Publicatiile New York Times si Los Angeles Times au obtinut cate doua premii Pulitzer, potrivit palmaresului celei de-a 95-a editii a prestigioaselor recompense, anuntat la Universitatea Columbia din New York.

New York Times si-a adjudecat de aceasta data mai putine premii decat in 2010 - cand a primit trei - si in 2009, cand a primit cinci.

Din cele doua care i-au fost atribuite luni, unul le revine jurnalistilor Clifford Levy si Ellen Barry, la categoria "reportaj international", pentru seria de articole referitoare la sistemul judiciar din Rusia, iar al doilea lui David Leonhardt, la categoria "comentariu", pentru articolele sale economice, privind bugetul federal si reforma in sanatate, scrie Los Angeles Times.

Vezi lista castigatorilor

La randul sau, Los Angeles Times a primit doua premii Pulitzer, unul la categoria "serviciu public", pentru articolele despre coruptia din randul functionarilor din oraselul californian Bell, si al doilea pentru fotografie.

Fotografia anului a fost realizata de Barbara Davidson (foto) si reprezinta o fata de 10 ani, impuscata in timp ce juca baschet in apropierea casei sale din Compton (California).

Si o serie de publicatii locale au obtinut premii in actuala editie. Astfel, de exemplu, Saratosa Herald Tribune a fost recompensat cu un Pulitzer pentru ancheta jurnalistica, iar Amy Ellis Nutt de la Star-Ledger din Newark (statul nord-estic New Jersey) si-a adjudecat premiul la categoria "magazin" pentru ancheta sa privind un misterios naufragiu al unui vas in Atlantic soldat cu sase morti.

In ce-l priveste, cotidianul Washington Post, care anul trecut a luat cu un premiu mai mult fata de New York Times, nu a obtinut decat unul la actuala editie, atribuit fotografilor Carol Gut, Nikki Kahn si Ricky Carioti.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#premii pulitzer 2011, #fotografie pulitzer , #jurnalisti