Pulitzer 2012 - Un blog, printre castigatori

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 09:29
2065 citiri
Pulitzer 2012 - Un blog, printre castigatori
Foto: Arhiva

Cea mai prestigioasa recompensa a presei americane, premiul Pulitzer, a fost decernata, luni, la New York.

Printre castigatori se afla agentiile France Presse si Associated Press. De asemenea, blogul Huffington Post a reusit sa primeasca primul sau Pulitzer, noteaza The Guardian.

Cotidianul The New York Times a fost recompensat cu doua premii Pulitzer, la categoria "Informatii Internationale". Premiul a fost decernat pentru relatarile lui Jeffrey Gettleman despre foametea si conflictul din estul Africii.

Fotograful Massoud Hossaini a oferit agentiei AFP premiul sau Pulitzer din categoria "Photo breaking news", pentru o imagine care surprinde o fetita care plange de teama imediat dupa un atentat sinucigas din Kabul.

Totodata, Associated Press a primit un Pulitzer pentru jurnalism de investigatie in documentarea asupra spionarii musulmanilor de catre Departamentul de Politie din New York. Demersurile jurnalistice au aratat cum politia din New York, ajutata de un oficial al CIA, a creat un program unic si agresiv de monitorizare a cartierelor musulmane, afacerilor si lacaselor de cult.

Articolele au starnit polemici si proteste, insa au condus la o cerere facuta de 34 de membri ai Congresului american pentru o investigatie federala si la o ancheta interna a inspectorului general al CIA.

Huffington Post, blogul creat in 2005 de Ariana Huffington, a primit, in acest an, primul sau Pulitzer. Jurnalistul David Wood a fost premiat la categoria "Informatii Nationale" pentru articolele sale cu privire la veteranii americani, intoarcerea din Irak si Afganistan.

Premiile Pulitzer sunt acordate in fiecare an de Columbia University din New York la recomandarea unui consiliu format, indeosebi, din jurnalisti. Fiecare premiu valoreaza 10.000 de dolari, mai putin cel atribuit serviciului public, care este o medalie de aur.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Pulitzer 2012 castigatori, #premii Pulitzer 2012 , #jurnalisti