Santaj in presa: Arest la domiciliu pentru jurnalisti

Duminica, 18 Octombrie 2015, ora 11:12
2830 citiri
Santaj in presa: Arest la domiciliu pentru jurnalisti
Foto: Facebook/ Atac de Buzau

Magistratii Judecatoriei Buzau au decis, sambata seara, arest la domiciliu pentru doi jurnalisti de la publicatia "Atac de Buzau", iar pentru cel de-al treilea control judiciar.

"Impotriva jurnalistilor Florin Paraschivescu si Doru Iuga a fost luata masura arestului la domiciliu si cea de control judiciar pentru Oana Galanton. Decizia poate fi contestata in termen de 48 de ore", a declarat Leontin Dragulescu, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Buzau.

Cei trei fusesera retinuti vineri seara, dupa ce femeia a fost prinsa in flagrant in timp ce primea suma de 500 de lei de la un primar.

Retineri intr-un caz de santaj in presa: Cum actionau "jurnalistii" si cine cadea victima

Potrivit IGPR, cei trei sunt banuiti ca, incepand cu toamna anului trecut, ar fi santajat mai multe persoane carora le-ar fi solicitat remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum si obtinerea de foloase personale.

"La data de 16 octombrie a.c., politistii din cadrul I.P.J. Buzau si I.P.J. Arges au efectuat cinci perchezitii domiciliare in municipiile Buzau, Bucuresti si Pitesti, la locuintele a trei persoane, doi barbati si o femeie, banuite de comiterea infractiunii de santaj. Din locuintele perchezitionate au fost ridicate terminale de telefonie mobila cu cartele SIM, laptop-uri, unitati centrale si inscrisuri cu valoare probanta in cauza", a precizat IGPR, intr-un comunicat de presa transmis sambata.

Conform sursei citate, cei trei sunt banuiti ca, incepand din vara anului 2014, ar fi amenintat un barbat santajat cu publicarea unor informatii defaimatoare, daca acesta nu accepta remiterea a 1.000 lei/lunar, sub forma platii unui contract.

De asemenea, in cursul lunii septembrie 2014, tot prin amenintarea cu publicarea unor informatii defaimatoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum si obtinerea de foloase personale.

Din 2014 pana in prezent, cei trei sunt banuiti ca ar fi santajat alte sase persoane din judetul Buzau, prin aceeasi metoda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#arest domiciliu atac de Buzau, #arest domiciliu jurnalisti santaj, #jurnalisti atac de Buzau santaj , #jurnalisti