Turcescu: Mircea Badea si Mihai Gadea au datorii de sute de mii de lei la Fisc

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 22:15
7577 citiri
Turcescu: Mircea Badea si Mihai Gadea au datorii de sute de mii de lei la Fisc

Realizatorul TV Robert Turceascu sustine ca Mircea Badea are datorii de 320.000 de lei catre Fisc, reprezentand TVA neplatit ca persoana fizica, din drepturi de autor. Mihai Gadea ar fi dator cu o suma similara, precizeaza Turcescu.

"Doar cifre seci: Mircea Badea - aproximativ 320.000 RON datorie catre Fisc reprezentand TVA neplatit ca persoana fizica (drepturi de autor). Deci, vreo 100.000 USD. Mihai Gadea, cam tot pe acolo. Traim in Romania, deci ne platim si noi darile catre stat, baieti?", scrie pe pagina sa de Facebook, moderatorul TV Robert Turcescu.

Realizatorul TV a declarat, pentru Paginademedia.ro, ca are o problema cu "ipocrizia" si vrea ca oamenii sa isi asume problemele pe care le au.

"Nu spun ca este ilegal, am pus doar niste cifre seci. Nu spun ca este o infractiune sa ai sume de platit la stat. Departe de mine acest lucru", a explicat Turcescu.

"Eu n-am un razboi de dus. Am dat doar o informatie. Dar hai sa iesim din zodia ipocriziei", a adaugat jurnalistul.

Potrivit acestuia sunt foarte multe persoane publice care au datorii "cuprinse intre 70.000 de dolari si peste 100.000 de dolari."

"Un calcul simplu arata ca daca cineva ar avea datorii de 300.000 de RON din TVA, inseamna ca a castigat lunar sume de aproximativ 7.000 de euro pe luna. Ceea ce observ acum si un lucru care face rau breslei este ca nimeni nu vrea sa vorbeasca despre acest subiect cu cifre", a mai declarat acesta.

Turcescu spune ca el nu are nicio datorie, "pentru ca nu am incasat pe drepturi de autor. Contractele sunt cu firma mea de productie, nu sunt pe persoana fizica".

"Fiscul din Romania are probleme majore legate de TVA-ul pentru persoane fizice. Este intr-o grava problema de imagine dar, in acest moment, onorabil si corect in momentul de fata, colegii de presa ar trebui sa vorbeasca deschis si fara probleme despre datoriile pe care le au", a mai precizat Turcescu.

Replica lui Mircea Badea nu a intarziat sa apara.

"Multi dintre noi, cei care am incasat drepturi de proprietate intelectuala, avem o datorie pur fictiva la statul roman. Si eu am aflat astazi de la propagandisul ala basist, Turcescu, inteleg ca el este comunicatorul Fiscului, ca datoria mea de 100.000 de dolari. Mi s-a parut foarte amuzant", a spus Mircea Badea, potrivit Adevarul.

Citeste si:
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Fostul primar al Capitalei și actual lider al PSD Bucureşti Gabriela Firea a lansat joi, 18 august, un nou atac la adresa actualului edil Nicușor Dan, afirmând că Capitala este „abandonată...
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL Sector 2 l-a înscăunat pe fostul lider PDL și primar al Sectorului 3 Liviu Negoiță la fruntea Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Filiala Sector 2. Anterior, acesta a fost membru PMP...