Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Amenda uriasa in cazul #Colectiv - cat va plati o televiziune care a spus ca au fost ascunsi mortii

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 13:21
7394 citiri
Amenda uriasa in cazul #Colectiv - cat va plati o televiziune care a spus ca au fost ascunsi mortii
Foto: Arhiva Ziare.com

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au decis in sedinta de joi sa amendeze postul Kanal D cu 150.000 de lei pentru modul in care a prezentat tragedia de la clubul Colectiv.

Membrii CNA au stabilit ca postul tv a incalcat prevederi din legislatie potrivit carora furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa asigure informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor si sa favorizeze libera formare a opiniilor, iar informatia sa fie verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta.

Valentin Jucan a lansat un proiect online pentru a explica ce este CNA-ul

In reclamatiile primite de CNA se sustine ca in emisiunile WOWBiz din 6, 9 si 10 noiembrie s-au facut afirmatii potrivit carora in tragedia de la Colectiv au murit mai multe persoane in noaptea de 30 octombrie decat au declarat autoritatile competente, fara a se prezenta surse oficiale, afectand emotional telespectatorii.

De asemenea, in reclamatii se sustine ca s-au adus prejudicii de imagine secretarului de stat in MAI Raed Arafat si ca s-ar fi prezentat imagini care ar fi redat "bucati de scalp" in fata clubului Colectiv.

CNA nu vrea eliminarea taxei TV: Ingropam TVR, daca facem asta

Reprezentantul postului Kanal D, Catalin Baleanu, a afirmat ca nu i se pare "nimic in neregula". "Numarul de morti este prezentat de un cadru medical care lucreaza la un spital unde au fost duse victimele si a fost martor ocular. Realizatorii au acordat 15 minute punct de vedere domnului Raed Arafat. Au fost prezentate toate punctele de vedere. (...) S-a incercat sa se ia legatura cu IML, care nu a dorit sa comenteze", a afirmat Baleanu. El a adaugat ca postul a verificat calitatea de cadru medical a celei care a prezentat cifrele.

Lorand Turos, membru al CNA, a sustinut ca postul Kanal D a adus in emisiunile respective "acuzatii de ordin penal". "Nu cred ca au fost verificate informatiile si difuzate cu buna-credinta. Ati adus acuzatii de ordin penal. Daca acea persoana aduce asemenea acuzatii, aveti obligatia sa ii cereti dovezi. Ce s-a intamplat nu mi se pare normal", a aratat Turos.

Si ProTv a fost amendat pentru Colectiv

CNA a decis sa amendeze si Pro TV cu 50.000 de lei pentru emisiunea "Vorbeste lumea" din 4 noiembrie, in care jurnalistul George Roncea a spus ca tragedia din Colectiv a fost provocata intentionat. Roncea a spus ca "toata teoria lansata de autoritati se dovedeste falsa" si ca in acest caz "ceva e putred".

Potrivit CNA, pe parcursul emisiunii, difuzata la o ora accesibila minorilor, George Roncea a folosit mai multe extresii injurioase, precum "rahatii", "haita asta nenorocita", "boul acesta".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Kanal d amenda Colectiv, #Kanal D Colectiv morti , #Kanal D