Patru posturi de televiziune, amendate de CNA

Marti, 24 Februarie 2009, ora 14:51
1711 citiri
Patru posturi de televiziune, amendate de CNA
Foto: CNA

CNA a amendat, marti, posturile Prima TV, Antena 1, Kanal D si Euforia TV pentru diverse incalcari ale legislatiei.

Astfel, postul Prima TV a fost amendat cu suma de 15.000 de lei pentru incalcarea legislatiei audiovizuale privind protectia minorilor, dupa ce in editiile emisiunii "Tradati in dragoste" din 26 ianuarie si in 2 si 16 februarie, au fost prezentate cazuri de infidelitate in rezolvarea carora s-au produs tipete, imbranceli si jigniri, informeaza Agerpres.

Potrivit membrilor CNA, a fost incalcat articolul 39 din Legea audiovizualului, care spune ca, in cadrul serviciilor media audiovizuale, la cerere, programele care ar putea afecta dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor pot fi puse la dispozitie numai daca se asigura masuri de restrictionare a accesului, astfel ca minorii sa nu poata vedea ori auzi, in mod normal, programele respective.

De asemenea, postul Antena 1 a fost amendat marti cu suma de 15.000 de lei, pentru ca in mai multe editii ale emisiunii "Acces Direct" a fost incalcata legislatia audiovizuala privind protectia minorilor.

Membrii CNA au stabilit ca emisiunea nu este incadrata corect si ca este ultimul avertisment inaintea aplicarii amenzii maxime.

Pe 13 ianuarie, postul Antena 1 a difuzat emisiunea "Acces Direct" in care a fost abordat un caz referitor la o ingrijitoare, angajata a Primariei sectorului 4, care avea grija de copiii cu dizabilitati. Au fost prezentate imagini inregistrate cu telefonul mobil al femeii, in care se observa cum aceasta intretinea raporturi sexuale cu un tanar cu dizabilitati pe care il avea in grija, dar si cu fiul ei.

In editiile din 16 si 26 ianuarie au fost abordate subiecte privind hartuirea sexuala si prostitutia tinerilor romani peste hotare.

Si posturile Kanal D si Euforia TV au fost amendate cu cate 10.000 de lei pentru ca in emisiunile "Foame de bani", respectiv "Inelul cu diamante" s-a incalcat legislatia audiovizuala privind protectia minorilor.

In emisiunea din 13 februarie de la Kanal D au fost prezentate mai multe scene de violenta casnica folosindu-se un limbaj injurios, uneori si in prezenta unei fetite in varsta de 11 ani.

De asemenea, in emisiunea "Inelul cu diamante" de la Euforia TV din 27 ianuarie s-a folosit atat de juriu, cat si de concurente un limbaj cu aluzii sexuale. Emisiunea se difuzeaza la ora 18,00.

Potrivit membrilor CNA, in ambele cazuri a fost incalcat articolul 39 din Legea audiovizualului.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#amenzi CNA, #Tradati dragoste, #antena 1 , #Kanal D