Alexandru Sassu: Nu ma tenteaza sa ma intorc in politica daca plec din TVR

Joi, 18 Februarie 2010, ora 22:07
1264 citiri
Alexandru Sassu: Nu ma tenteaza sa ma intorc in politica daca plec din TVR
Foto: www.paginademedia.ro

Alexandru Sassu, presedintele-director general al TVR, acuza ca raportul de activitate pe 2008 al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a fost respins, fara a fi dezbatut si fara ca membrii Consiliului de Administratie al Televiziunii Publice sa-si spuna punctul de vedere, iar in cazul in care va fi demis din functie nu este tentat sa se reintoarca in politica.

Directorul TVR a spus joi in cadrul unui interviu acordat Mediafax ca miercuri nu a fost la comisiile de cultura pentru ca a fost la tratament, iar timp de doi ani si jumatate de cand se afla la conducerea TVR, a demonstrat ca nu i se potriveste eticheta de "politruc", care i-a fost pusa chiar de presedintele Traian Basescu, inca de la preluarea mandatului de PDG al Televiziunii Romane, in iunie 2007.

"Nu-mi place peisajul politic astazi. Eu sunt un om de stanga si am fost intotdeauna, nu am negat-o si nu am sa o neg niciodata. Dar nu-mi plac personajele politice de astazi si modul in care se face politica. In doi ani si jumatate, nu a fost o evolutie pozitiva, dupa parerea mea. A fost o evolutie negativa. E mai rau decat acum doi ani si jumatate", a precizat acesta.

Alexandru Sassu spune ca rezultatul audierilor de miercuri din comisie este o victorie daca este vorba de televiziune, dar daca ar fi o batalie pentru independenta presei, este o infrangere.

Andreea Pora si Florin Calinescu, favoriti la sefia TVR

"De Parlament tine daca imi voi continua mandatul, pentru ca din momentul asta urmeaza o dezbatere si un vot in plenul reunit al Camerelor, unde cel putin eu sper sa pot, impreuna cu colegii din Consiliul de Administratie, sa sustinem punctul de vedere legat de activitatea pe 2008 a televiziunii. Dupa aceea, sigur, se poate intampla orice.

Depinde de majoritate, depinde daca cei care au enuntat de atatea ori faptul ca televiziunea ar trebui depolitizata, vor da un vot politic pentru chestia asta. Depinde de conceptia si pe cine vor sa puna, daca vor ca sa fie televiziunea parte a puterii. Depinde de foarte multe. Nu uitati ca, din 2007, cand am venit, PSD-ul - cel care chipurile m-a promovat - nu a fost niciodata la putere - sau mai precis a fost doar un interval scurt de timp, pe parcursul anului 2009", a mai spus acesta.

Alexandru Sassu respinge acuzatiile de politruc care i-au fost aduse.

"Domnul presedinte Traian Basescu, numai in anul 2009, de exemplu, a fost cea mai prezenta personalitate pe televiziune, avand spatii necesare, sigur fiind si in pozitia de a avea mesaje si lucruri importante de spus. In legatura cu campania, eu am sa va amintesc doar ca a existat un raport OSCE, in timpul campaniei, de analiza a activitatii de media de televiziune, si ca cei de acolo, care nu cred ca au vreun partizanat politic, au spus ca singura campanie care a fost in standardele normale si neutra a fost cea a Televiziunii Publice. Cred ca e o chestiune care tine de altceva si nu de modul cum a fost condusa Televiziunea Publica in perioada asta", a mai declarat directorul TVR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Alexandru Sassu TVR, #neintoarcere politica demisie TVR , #mass media