Ambasada SUA este "mandra sa sprijine presa obiectiva din Romania"

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 13:41
1833 citiri

Ambasada SUA la Bucuresti a felicitat luni Conventia Organizatiilor de Media pentru adoptarea Codului Deontologic Unic si atrage atentia ca "este manda sa sprijine presa obiectiva, corecta si responsabila din Romania", care lucreaza in folosul publicului si nu al intereselor anumitor persoane.

Jeri Guthrie-Corn, adjunctul sefului misiunii diplomatice a SUA, si Patricia H.H. Guy, consilier pentru presa si cultura, au fost vineri gazdele unei receptii in cinstea reprezentantilor Conventiei Organizatiilor de Media, care a adoptat recent un Cod Deontologic Unic destinat membrilor sai. La eveniment au participat si ambasadorul SUA Mark Gitenstein cu sotia sa, reprezentanti din provincie, precum si asociati si parteneri ai Conventiei.

"Din 1989 pana in prezent ati facut progrese mari, insa democratia este o calatorie lunga, ce nu se opreste niciodata. Codul Deontologic elaborat de dumneavoastra este un pas in directia cea buna", le-a spus Jeri Guthrie-Corn celor prezenti la receptie.

Totodata, Guthrie-Corn le-a spus reprezentantilor mass-media ca, "luand in considerare modul in care au evoluat lucrurile in ultimii ani si campania electorala abia incheiata, Ambasada SUA este foarte impresionata de eforturile pe care le-ati depus pentru adoptarea acestui cod cu efecte in toata tara".

"In Romania, totalitarismul si cenzura au infranat libertatea jurnalistilor si libertatea lor de exprimare. Acum, cand ne apropiem de aniversarea a 20 de ani de la Revolutia romana, multi oameni lauda rolul jucat de Radio Europa Libera si Vocea Americii, care au patruns dincolo de Cortina de Fier si au adus informatii obiective despre evenimentele din lume in casele invadate de propaganda", a subliniat oficialul SUA.

In plus, Ambasada SUA "este mandra sa sprijine presa obiectiva, corecta si responsabila din Romania, prin intermediul declaratiilor publice si a programelor pentru jurnalisti sau pentru organizatii media". "Programele noastre includ burse, cursuri, prelegeri ale unor specialisti americani si finantari pentru ONG-urile care organizeaza cursuri pentru jurnalisti, in Bucuresti si in provincie", a atras atentia Guthrie-Corn.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#ambasada SUA presa romaneasca, #Mark Gitenstein, #Conventia Organizatiilor Media , #mass media