Amenda CNA pentru imaginile violente cu Eugen Preda batut

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 16:22
1817 citiri
Amenda CNA pentru imaginile violente cu Eugen Preda batut

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a amendat, joi, cu cate 5.000 de lei, posturile de televiziune care au difuzat in mod repetat imaginile violente in care Eugen Preda era batut, acuzandu-le de dezinformare pentru ca nu au anuntat verbal telespectatorii inainte de difuzarea imaginilor.

Postul de televiziune Antena 3 a difuzat, pe 26 si 27 aprilie, imagini de la altercatiile intre membrii clanului Preda si reprezentantii firmei de paza BGS, in mod repetat, folosind titluri violente si fara a avertiza telespectatorii asupra caracterului violent al imaginilor.

Potrivit Codului Audiovizualului, in situatiile in care sunt difuzate imagini violente sau cu posibil impact emotional, telespectatorii trebuie sa fie avertizati verbal. Informarea verbala e obligatorie, iar televiziunile sunt obligate sa evite prezentarea repetata a scenelor de violenta.

O alta televiziune amendata pentru difuzarea in mod repetat a imaginilor violente este Realitatea TV.

Eugen Preda a fost tinut de politisti si batut, pe 21 februarie, atunci cand a izbucnit un scandal la Mall Plaza, dupa cum reiese din inregistrarea data publicitatii, duminica, 26 aprilie, de ziarul "Gardianul" si preluata, ulterior, de televiziuni.

Potrivit imaginilor, sefulul clanului Preda, Eugen Preda, a fost tinut de doi politisti si batut in Plaza Mall.

Potrivit ziarului "Gardianul", filmul este inregistrat dupa sosirea Politiei si arata cum Eugen Preda este tinut de doi luptatori SPIR in momentul in care o persoana in civil il loveste puternic cu piciorul. Preda este incatusat cu mainile la spate, iar doi "mascati" il tin imobilizat, in genunchi. Pe film se aude vocea unui barbat care, printre injuraturi, ii reproseaza diverse lucruri lui Preda.

Cinci membri ai clanului Preda au fost implicati, pe 21 februarie, intr-o altercatie cu agentii firmei BGS, care asigura paza in Plaza Mall.

O parte dintre inregistrarile de la mall din seara de 21 februarie au fost sterse, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare, care au precizat ca procurorii au ajuns la aceasta concluzie si au hotarat sa recupereze imaginile.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#posturi televiziune, #amendate CNA, #difuza imagini violente, #bataie Preda , #mass media