CNA, despre violenta din desenele animate: E o latura intunecata in fiecare

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 15:00
3009 citiri
CNA, despre violenta din desenele animate: E o latura intunecata in fiecare

Vicepresedintele Consiliului National al Audiovizualului, Ioan Onisei, spune ca ar fi utila o dezbatere pe tema violentei prezentate in programele tv, inclusiv desene animate, dar ca exista in fiecare dintre noi o "latura intunecata" si depinde de cum o controlam.

"Exista o latura intunecata in fiecare dintre noi. Important este sa o tinem acolo in interior si sa nu ne manifestam. Exista in fiecare dintre noi aceste tendinte", a declarat Onisei, la RFI.

"Cred ca este necesara si benefica o dezbatere cu comisiile reunite de Cultura din Parlament, ea poate la un moment dat sa creeze o masa critica, pentru ca exista foarte multe probleme in continutul emisiunilor transmise de radiodifuzorii romani", a adaugat membrul CNA.

Vicepresedintele CNA precizeaza ca institutia nu poate face mare lucru pentru a reduce violenta din programele de televiziune.

"Sanctiunile exista, dar exista post festum (dupa difuzarea emisiunilor respective - n.red.). Aici cred ca ar trebui sa intervina auto-reglementarea, auto-cenzura. Cred ca este responsabilitatea majora a radiodifuzorilor, a redactorilor, a producatorilor si nu in cele din urma, vorbim despre alte categorii de emisiuni, a jurnalistilor.

CNA-ul nu poate sa faca mare lucru. CNA-ul nu poate interveni in continutul programelor radio-difuzorilor, poate sanctiona, eventual, un radio-difuzor pentru emisiuni care deja au fost difuzate. Pe de alta parte, daca emitentul programului este de pe teritoriul altui stat, atunci procedurile sunt laborioase: trebuie sesizata autoritatea nationala din statul respectiv, autoritatea similara CNA-ului si in caz de divergenta Comisia Europeana", a clarificat Ioan Onisei.

Un deputat PNL a vorbit in plen despre Mickey Mouse si Pluto

Reactia vicepresedintelui CNA vine dupa ce, marti, deputatul PNL Cristina Pocora a vorbit in plenul Parlamentului despre pericolul pe care il reprezinta acualele programe destinate copiilor din cauza violentelor pe care le promoveaza.

Potrivit acesteia, nivelul violentei din desenele animate a atins cote alarmante si a mentionat ca, potrivit unui studiu, pe Cartoon Network "durata violentei prezente in emisiuni a crescut, intre 2004 si 2008, de peste patru ori".

"Dragi colegi, copiii nostri au nevoie de Mickey Mouse, de Minnie, de Pluto, au nevoie de povesti si de eroi care nu promoveaza violenta!", le-a spus Cristina Pocora parlamentarilor.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ioan Onisei CNA violenta, #latura intunecata violenta televizor, #desene animate violente , #mass media