Concedieri masive la TVR

Marti, 18 August 2009, ora 10:29
3713 citiri
Concedieri masive la TVR

Din cauza crizei economice, sefii televiziunii de stat vor face concedieri in randul salariatilor si vor reduce salariile.

Astfel, Televiziunea Romana ar putea concedia aproximativ 800 de angajati, informeaza 7Plus.

Mai mult, s-ar putea ca si Radioul Public sa recurga la aceleasi masuri.

Anuntul concedierilor apare in plin scandal al Directiei Stiri din TVR. La inceputul lunii iulie, 16 jurnalisti i-au cerut, intr-o scrisoare, presedintelui SRTv Alexandru Sassu demiterea directorului interimar al departamentului - Madalina Radulescu.

Catalin Dumitru, consilierul pe probleme de comunicare al lui Sassu, declara in urma cu o luna pentru Ziare.com ca cei 16 jurnalisti o acuza pe Madalina Radulescu ca se afla la conducerea departamentului Stirilor TVR de aproape doi ani fara concurs si ca nu are pregatirea profesionala necesara pentru postul pe care il detine.

Scrisoarea cere conducerii SRTv sa redea publicului platitor de taxe controlul asupra conducerii Stirilor TVR.

In replica, directorul interimar al Departamentului Stiri de la TVR, Madalina Radulescu, a declarat ca jurnalistii care au cerut inlocuirea sa sunt nereprezentativi pentru departament si intr-un numar nesemnificativ.

Madalina Radulescu spune ca scrisoarea a fost semnata de 16 angajati colaboratori, in timp ce din departament fac parte 110 oameni cu functii de producatori, reporteri, redactori si redactori-prezentatori.

Acesta nu a fost singurul scandal din cadrul Directiei Stirilor TVR. La mijlocul lunii iunie, doua jurnaliste ale TVR au fost amenintate ca vor fi concediate de catre sefa stirilor Televiziunii Romane deoarece nu au vrut sa-si asume raspunderea unei editii a "Telejurnalului".

Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2008 cu un deficit de aproximativ 53,8 milioane de lei in 2008, echivalentul a circa 14,6 milioane de euro.

TVR a avut venituri totale de 567.589.776 lei, aproximativ 154,2 milioane de euro si cheltuieli totale de 621.423.891 lei, circa 168,8 milioane de euro, calculat la o medie a anului 2008 a raportului euro/leu de 3,6797 lei.

Conducerea TVR pune acest deficit pe seama dificultatilor intampinate in colectarea si incasarea taxei tv, principala sursa de finantare a Televiziunii Publice.

Citeste si:
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
În mai puțin de jumătate de lună, parlamentarii se întorc la muncă unde au de rezolvat mai multe urgențe lăsate din urmă precum legile Justiției, Educației sau avertizorilor de...
Gafa lui Marcel Ciolacu la recepția sălii polivalente din Bistrița: ”Am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat” VIDEO
Gafa lui Marcel Ciolacu la recepția sălii polivalente din Bistrița: ”Am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat” VIDEO
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, în discursul ținut la recepția Complexului Sportiv Polivalent, că a venit la ”inaugurarea unei case mortuare”. ”Astăzi am venit...