Conflictul dintre Mircea Badea si Patapievici ajunge la CNA

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 09:16
5896 citiri
Conflictul dintre Mircea Badea si Patapievici ajunge la CNA

Razboiul mediatic dintre Horia Roman Patapievici si Mircea Badea se extinde. Mai nou, presedintele Institutului Cultural Roman (ICR) a anuntat ca va face plangere la CNA impotriva Antenei 3, dupa ce Badea l-a facut "prost" in emisiunea sa.

El a declarat pentru Mediafax ca Antena 3 "duce in continuare o campanie de asasinat moral" impotriva sa, "trunchindu-i declaratiile", dezinformand populatia privind activitatea ICR si tratandu-l drept "obsedat sexual" sau "dusman al neamului".

Astfel, pe langa "injuriile" pe care Patapievici sustine ca i le-a adus Mircea Badea in emisiunea "In gura presei" din 2 septembrie, presedintele ICR spune ca va face referire in plangerea sa si la "dezinformarea" din emisiunea "Sinteza zilei", difuzata in 3 septembrie, de Antena 3, in care s-a vorbit despre doua expozitii organizate de ICR, anul trecut, la New York si Bochum.

De asemenea, Patapievici mai atrage atentia CNA si asupra emisiunii "News Magazine", difuzata luni, 7 septembrie, de Antena 3, in care a aparut un material cu titlul "Limuzine pentru intelectuali". In respectiva emisiune, se spunea ca firma Volvo i-ar fi facut cadou un autoturism.

In replica, Mircea Badea a declarat pentru Mediafax ca "faptul ca se va duce din nou la CNA reprezinta dovada afirmatiei mele din emisiune".

De unde a pornit conflictul

Conflictul dintre cei doi a pornit dupa ce, enervat ca este tinta lui Horia-Roman Patapievici in editorialul sau din editia de joia trecuta a cotidianului "Evenimentul Zilei", realizatorul emisiunii "In gura presei" de la Antena 3, Mircea Badea, a vrut sa lamureasca lucrurile.

Motivul pentru care Patapievici scrie despre Badea in editorial e legat folosirea cuvantului "Organ".

Vedeta Antenei 3 i-a explicat in direct lui Patapievici ca, in sintagmele "Udrea sta cu ochii pe Organ" si "Udrea sta cu gura doar pe Organ", substantivul era folosit drept unul propriu (cu referire la greseala din scrisoarea ministrului Turismului catre Comisia parlamentara unde numele lui Ludovic Orban era scris Ludovic Organ), nu comun (cu referire la "scarbavnicul madular").

"Eu cred ca domnul Patapievici era beat cand s-a uitat la emisiune sau era prost. Prostia nu se vindeca niciodata si il prinde cel mai bine pe domnul Patapievici. (...) Eu am vorbit despre substantivul propriu Organ, care descrie o persoana.

Acum, ca domnul Patapievici scrie Organ cu 'o' mic, trimite totul intr-un derizoriu total. Abia scrierea lui este jegoasa. Nu poti sa tragi o astfel de concluzie in astfel de termeni decat daca esti prost. Prietene, esti prost rau! Domnule Patapievici, esti prost!", a spus Mircea Badea.

El si-a propus ca, in fiecare editie a emisiunii, sa ii explice cate un cuvant lui Patapievici.

"Domnul Patapievici, de cate ori un exercitiu de stil, se gandeste la puta. Eu zic ca in fiecre zi sa prezentam pe post un cuvant cu sonoritati periculoase pentru domnul Patapievici si sa explicam scopul sau. (...) Daca spui 'latifundiar' nu inseamna ca are curul mare, inseamna ca are pamant", a mai spus ironic Badea.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Patapievici CNA Badea, #Patapievici Antena reclama, #conflict Badea Patapievici , #mass media