MediaPro in criza? Sute de angajati vor fi dati afara

Vineri, 12 Decembrie 2008, ora 12:41
5988 citiri
MediaPro in criza? Sute de angajati vor fi dati afara

Problemele financiare bat la usa MediaPro. Sute de angajati din trust vor fi pusi pe liber din cauza crizei. Se pare ca tinta de concedieri este de 20% din totalul personalului.

Informatia a aparut mai intai pe blogul jurnalistului Catalin Tolontan, care anunta ca 300 de angajati de la trustul lui Adrian Sarbu sunt trimisi in somaj incepand cu 15 ianuarie.

Surse din redactia de stiri a ProTV au confirmat pentru Ziare.com viitoarele disponibilizari.

Nici cotidianul "Gandul" nu o duce mai bine. Mai multi angajati au primit joi decizia de disponibilizare, iar restul au fost instiintati ca li se taie bonurile de masa si pana la 30% din salariu, ne-au declarat surse din redactie.

In plus, acum cateva zile, doua publicatii ale trustului, "Descopera" si "Banateanul", au anuntat trecerea exclusiva pe online, pentru a reduce costurile.

Cu toate aceastea, oficialii MediaPro infirma probleme financiare. "In industria de televiziune exista fluctuatii de personal. Spre exemplu, la finalul sezonului << Dansez pentru tine >>, tocmai realizata, s-au inchis contractele pe perioada determinata ale freelancerilor care au participat la proiect, fie ei oameni de productie sau public platit care aplauda.

Avem 50-60 de oameni care aplauda in public la aceasta emisiune, iar dupa incheierea sezonului nu ii mai tinem sa ne aplaude pe noi. La fel se intampla in telenovele si seriale, unde avem aparitii episodice ale unor personaje.

Nu trebuie sa confundam aceste miscari firesti determinate de specificul industriei in care activam, cu decizii generate de criza financiara internationala.

Suntem foarte atenti la costuri, pentru ca asta face parte din business. Daca suntem atenti la aceste lucruri, nu inseamna ca inchidem un business sau ca avem probleme. In situatia de astazi, in care principalul subiect de dezbatere este criza financiara internationala, zvonistica poate sa fie o arma care sa destabilizeze businessuri fragile. Nu este si cazul nostru", a declarat Maria Apostol, PR Manager la PRO TV, pentru Cotidianul.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#concedieri ProTV, #disponibilizari criza financiara , #mass media