Moraru, amendat de CNA cu 10.000 de lei dupa ce l-a atacat pe Ciutacu

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 14:07
6648 citiri
Moraru, amendat de CNA cu 10.000 de lei dupa ce l-a atacat pe Ciutacu

CNA a amendat cu 10.000 de lei postul B1 TV, pentru emisiunile "Nasul", difuzate in 7 si 8 septembrie, cand Radu Moraru l-a acuzat pe jurnalistul Victor Ciutacu ca a "ciordit" si ca este "securist".

Decizia CNA a fost luata joi si are la baza faptul ca Radu Moraru a incalcat legislatia audiovizuala. Consiliul National al Audiovizualului a analizat atat cele doua emisiuni cat si cele doua sesizari transmise Consiliului de Victor Ciutacu, redactorul-sef al Jurnalului National.

In urma acestui caz, membrii CNA au comunicat intentia de a trimite scrisori adresate conducerii posturilor B1 TV si Antena 2, la care lucreaza Victor Ciutacu, pentru a reclama faptul ca jurnalistii isi poarta disputele personale, folosind posturile TV la care lucreaza.

Contactat de Ziare.com, jurnalistul Victor Ciutacu a spus ca a facut cele doua sesizari din dorinta de a opri un precedent periculos.

"Cei care ma cunosc stiu ca n-as fi fost capabil sa comit toate ororile de care am fost acuzat, deci n-aveam ce le demonstra. E vorba, pana la urma, de faptul ca, intr-un stat de drept, nu poti spune orice despre oricine fara sa platesti.

Saptamana asta mi s-a intamplat mie, de saptamana viitoare i s-ar putea intampla oricui. N-am mandrii prostesti si prejudecati, ci doar satisfactia ca n-am gresit, asa cum spuneau unii dintre apropiatii mei, cand m-am adresat unei autoritati a statului. Nu ne putem face dreptate cu bata-n mana si ar fi bine sa nici nu incercam", a declarat Victor Ciutacu pentru Ziare.com.

Jurnalistul va decide in acest weekend care este "cale juridica de urmat" in privinta acuzatiilor aduse de Radu Moraru.

Victor Ciutacu a sesizat de doua ori Consiliul National al Audiovizualului cu privire la atacurile lui Radu Moraru din emisiunea Nasul de la B1TV.

Radu Moraru l-a acuzat pe Victor Ciutacu ca "a furat" cu mai multi oameni de afaceri, printre care si teroristul Omar Hayssam, Victor Ciutacu spune ca aceste fapte, "daca ar fi adevarate, ar trebui sa ma puna in imposibilitatea morala de a mai aparea-n public."

#CNA amendeaza B1 Tv, #scandal Radu Moraru Victor Ciutacu, #acuzatii radu Moraru Vcitor Ciutacu , #mass media
Comentarii
Poza aaron
aaron
rank 4
IATA PENTRU CE ...MOTIVATIE,CIUTACU CASTIGA LA CNA:"intr-un stat de drept, nu poti spune orice despre oricine fara sa platesti".