Ziare.com

Posturile de desene animate difuzeaza violenta mai frecvent decat restul televiziunilor

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 19:44

   

Posturile de desene animate difuzeaza violenta mai frecvent decat restul televiziunilor
Posturile de desene animate din Romania difuzeaza violenta mai frecvent decat restul televiziunilor, cel mai violent canal de desene animate fiind Cartoon Network.

Potrivit unui studiu comandat de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) si prezentat joi, canalele de desene animate difuzeaza, in medie, 20 de acte de violenta pe ora de emisie, iar posturile generaliste si cele informative - 14, informeaza NewsIn.

Dupa frecventa actelor de violenta, cel mai violent canal de desene animate este Cartoon Network, care difuzeaza, in medie, 27 de acte de violenta pe ora, adica aproximativ unul la doua minute, urmat de Jetix si Minimax.

In clasamentul similar pentru posturile de televiziune generaliste si informative, lider este Acasa, cu 23,5 acte de violenta pe ora, urmat de Prima TV (20), OTV (18,2) si Pro TV (14,6).

Sub aspectul ponderii duratei violentei din o ora de emisiune, Cartoon Network este de cel putin de doua ori mai violent decat restul canalelor de desene animate incluse in studiu, difuzand in medie, fara a lua in considerare publicitatea, 22,6 minute de violenta pe ora, in timp ce Jetix - 11, iar Minimax - aproape sapte minute.

Pentru celelalte posturi de televiziune, studiul a masurat durata actelor de violenta, exprimata ca pondere pe ora, fara publicitate. Lider din acest punct de vedere este Pro TV, cu 21,2%, urmat de Prima TV (20,6%) si Acasa (20,3).

In privinta posturilor de desene animate, cea mai difuzata forma de violenta este cea de tip fizic. La posturile de televiziune generaliste si de stiri, predomina actele de violenta verbala (46,7%), urmate de violenta fizica (30,5%).

Studiul a fost realizat de Centrul de Studii Media si Noi Tehnologii de Comunicare (CSMNTC), in perioada 13-19 octombrie 2008. Au fost monitorizate peste 370 de ore de programe la 13 canale TV de tip generalist sau specializat (informative si canale pentru copii).

Citeste mai multe despre desene animate violenta televiziune
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2256 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nici o noutate

dela bun inceput desenele animate, pe cand erau in alb si negru, au fost bazate pe violenta. chiar si cele mai "nevinovate" nu fac decat sa exprime copiilor violenta adultilor.

 

exact...

As fi curios totusi ce fel de desene animate am avea daca tom si jerry s-ar opri din alergat si din datul cu capul de pereti si ar incepe o discutie nonviolenta despre cum pot convietui in liniste si pace.
Nu cred ca societatea noastra este pregatita pentru asa ceva. As vrea sa-mi dati macar un exemplu, daca exista, de film fara un singur "act de violenta" fizica, verbala sau psihologica...parerea mea e ca nu poate exista un asemenea film pentru ca nu va interesa pe nimeni daca nu are putina tensiune si asta nu se poate obtine altfel.

De fapt a inceput de pe vremea desenelor rupestre...

 

desene animate,violenta tv

copii mei au crescut alaturi de desene,dar un copil care nu are inclinatii spre violenta schimba canalul.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor