Pro Tv, lider de audienta si in 2008

Luni, 05 Ianuarie 2009, ora 09:44
2449 citiri
Pro Tv, lider de audienta si in 2008

In anul care tocmai s-a incheiat, postul Pro TV si-a pastrat, pentru al 13-lea an consecutiv, pozitia de lider de audienta, conform datelor furnizate de GfK Romania pe mediul urban.

Astfel, postul din Pache Protopopescu a reusit sa inregistreze, in medie, pe parcursul intregului an, in mediul urban, o audienta de 2,6% rating, ceea ce inseamna 298.000 de telespectatori in fiecare moment, plus o cota de piata de 14,1% (raportul intre telespectatorii care se uita la un anumit post de televiziune si numarul total de telespectatori care privesc la televizor in acel moment), conform Evenimentul Zilei.

Pro TV-ul este urmat in clasament de eternul sau contracandidat, canalul Antena 1.

Postul din Baneasa a inregistrat valorile de 1,8% rating - 205.000 de telespectatori - si 9,7% cota de piata. Al treilea loc pe podium apartine televiziunii Acasa TV, care a obtinut 1,4% rating, adica 162.000 de telespectatori.

TVR 1, in cadere libera

Realitatea TV a urcat pe locul patru al clasamentului general, avand 0,9 puncte de rating si 108.000 de telespectatori, plasandu-se in fata TVR 1, care inregistreaza un rating mediu tot de 0,9%, dar doar 106.000 de privitori. Restul clasamentului este completat de posturile Prima TV, Kanal D, OTV, Antena 3 si National TV.

O comparatie cu clasamentul similar de pe 2007 arata ca Pro TV si Antena 1 isi pastreaza locurile fruntase, dar TVR-ul continua scaderea dramatica de audienta: daca in 2007 se afla pe locul 3, cu 215.000 de telespectatori, acum postul national a coborat pe pozit ia a 5-a, pierzandu-si peste 100.000 de privitori, iar TVR 2 nici macar nu se mai regaseste in top 10.

Acasa si Realitatea au urcat cate un loc, iar nou-infiintatul Kanal D, care nu se regasea in topul zece pe 2007, a reusit sa urce pe locul 7, anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Anunț important de la TVR, privind fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis. Reacția prezentatoarei
Anunț important de la TVR, privind fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis. Reacția prezentatoarei
Mădălina Dobrovolschi, fosta purtătoare de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale în primul mandat al lui Klaus Iohannis, va fi implicată de TVR în campania socială ”Omul anului”....
Borna impresionantă atinsă de Iga Swiatek. E doar a noua tenismenă din istorie
Borna impresionantă atinsă de Iga Swiatek. E doar a noua tenismenă din istorie
Săptămâna aceasta va fi a o suta pentru jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek pe poziţia de lider al clasamentului WTA. Swiatek este a noua jucătoare din istorie care atinge suta de...
#clasament, #televiziuni, #pro tv, #cadere, #audienta, #TVR, #GfK Romania , #mass media