ProTv Chisinau risca sa fie inchis din cauza provocarii "unor stari de panica in societate"

Joi, 23 Octombrie 2008, ora 20:15
1861 citiri
ProTv Chisinau risca sa fie inchis din cauza provocarii "unor stari de panica in societate"

Doi deputati din Parlamentul moldovean au atacat, joi, in sedinta plenara a Parlamentului postul privat de televiziune ProTV Chisinau, acuzandu-l de manipulare, culpabilizarea statului si provocarea cu premeditare a starilor de instabilitate si panica in societate.

Potrivit unor surse de la Chisinau, autoritatile moldovene urmaresc, de fapt, inchiderea postului ProTV Chisinau, considerat de expertii in media cel mai echidistant si impartial post TV pe piata media moldoveneasca.

Campania de denigrare ar avea ca scop reducerea popularitatii si credibilitatii postului, a carui licenta expira la 21 decembrie, informeaza NewsIn.

Vicepresedintele Partidului Popular Crestin Democrat, Stefan Secareanu, care este si presedinte al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului, a cerut joi organelor de drept si de control financiar sa investigheze activitatea postului de televiziune ProTV Chisinau, acuzandu-l de prezentarea unor informatii denaturate, care ar periclita securitatea statului.

In plenul sedintei Parlamentului moldovean, vicepresedintele Partidului Popular Crestin Democrat, partid care in 2005 a votat pentru alegerea lui Vladimir Voronin ca presedinte al Republicii Moldova, iar ulterior a mentinut coalitia cu Partidul Comunistilor, a cerut dezvaluirea adevaratilor proprietari ai ProTV si investigarea activitatii financiare a postului.

Stefan Secareanu a adresat o interpelare Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Procuraturi Generale, Centrului pentru combaterea crimelor economice si coruptiei, Serviciului de Informatii si Securitate si Ministerului moldovean al Finantelor.

Potrivit lui Secareanu, de numele postului ProTV Chisinau sunt legate in permanenta scandaluri artificiale, stiri negative si distorsionate, iar deseori de-a dreptul actiuni de dezinformare si manipulare a opiniei publice.

"Acest fapt confirma lipsa de echidistanta, de impartialitate si corectitudine profesionala a postului respectiv, specializat in atacarea, discreditarea si culpabilizarea statului de drept, prin calomnie si etichetari gratuite, precum si provocarea cu premeditare a starilor artificiale de instabilitate si a panicii in societate. Toate acestea par a se incadra in multiplele scenarii de subminare a intereselor nationale ale Republicii Moldova, puse la cale de neprietenii tarii din afara", spune vicepresedintele PPCD.

Citește și:
Cum arată planul secret al Rusiei pentru destabilizarea Republicii Moldova. Rolul grupărilor pro-ruse și al Bisericii Ortodoxe
Cum arată planul secret al Rusiei pentru destabilizarea Republicii Moldova. Rolul grupărilor pro-ruse și al Bisericii Ortodoxe
CNN a prezentat detalii din planul secret întocmit de către serviciul de securitate al Rusiei (FSB), pentru destabilizarea Republicii Moldova. Acesta cuprinde detalii precum sprijinirea...
Reacții de la București după ce limba română a devenit oficială în legislația Republicii Moldova. „Un scut în faţa pericolului rusesc”
Reacții de la București după ce limba română a devenit oficială în legislația Republicii Moldova. „Un scut în faţa pericolului rusesc”
Ministerul Afacerilor Externe salută adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova, a „Legii pentru implementarea considerentelor unor hotărâri ale Curţii Constituţionale”. Conform...
#ProTv, #Chisinau, #inchide, #risca, #impartial Republica Moldova, #panica, #societate , #mass media