Romancele le iau barbatilor si revistele de sub nas

Marti, 12 August 2008, ora 11:39
2244 citiri
Romancele le iau barbatilor si revistele de sub nas

"Playboy", "FHM", "Esquire", "Men's Health" si "Maxim" vizeaza teoretic cumparatorii barbati, dar aceste reviste au ajuns sa aiba o treime dintre cititori din randul doamnelor si domnisoarelor.

In urma cu noua ani, cand s-a lansat Playboy in Romania, cele 80.000 de exemplare se vindeau in primele ore ale zilei cand publicatia isi facea aparitia lunara la chioscuri, avand si numere cu 100.000 de exemplare vandute, conform Biroului Roman de Audit al Tirajelor (BRAT), scrie, marti, Adevarul, in editia electronica.

Anul trecut insa, publicatia vindea, in medie, putin peste 16.000 de copii pe aparitie. O cadere explicata de redactorul-sef, Dan Silviu Boerescu, prin migrarea publicului fie spre alte reviste, concurente, fie migrarea concreta a cititorilor, in alte tari.

"Din tara au plecat trei milioane de tineri, publicul nostru", sustine Boerescu.

Editorul mai crede ca aceste reviste se deosebesc de restul publicatiilor glossy prin faptul ca scriu exact despre pasiunile barbatilor, cum ar fi masinile sau sportul.

Revistele glossy se bat pe acelasi public, iar femeile citesc acum, in proportie destul de mare, reviste pentru barbati, mai spun specialistii media.

Dintre cele 27 de editii ale revistei Playboy, cea din Romania are cei mai multi cititori din randul femeilor, aproape 38%. Pentru ca nu exista un specific al scrisului pentru barbati, interviurile din revista sunt citite si de femei.

Cea mai noua aparitie pe aceasta piata este "Esquire", titlu adus din SUA de Sanomahearst.

Alexandru Bradut Ulmanu, titularul rubricii "Romania lui Ulmanu" din "Esquire", confirma teoria ca revistele pentru barbati sunt citite in proportie importanta si de femei.

"FHM" a fost adusa pe piata romaneasca in mai 2000 de Sanoma Hearst si are o audienta de 154.000 de cititori pe numar. Publicatia are o aparitie lunara si este prezenta in 32 de tari din intreaga lume.

"Men's Health" a fost importata in Romania de Burda, in martie 2005, si are o audienta de 83.000 de cititori pe editie. Revista apare lunar si este prezenta in 40 de tari.

"Maxim" a fost lansata pe piata romaneasca de Publimedia International in 2005 si are o audienta de 55.000 de cititori pe aparitie. In prezent, publicatia este editata de Attica Media RMN.

"Esquire" a fost lansata in Romania de Sanoma Hearst in toamna lui 2007. Revista apare lunar si este publicata in 17 editii in intreaga lume, mai noteaza Adevarul.

Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Portarul internaţional Hossein Hosseini a fost suspendat timp de un meci de către Federaţia Iraniană de Fotbal pentru că a luat în braţe o suporteriţă în timpul unui meci din campionat,...
Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Un bărbat din oraşul prahovean Urlaţi a fost internat în stare gravă cu diagnosticul de botulism, anunță reprezentanții Spitalului Judeţean Ploieşti. El le-a spus medicilor că a mâncat...
#Revista, #femeie, #media, #barbat , #mass media