SOV: Nu vand nici arme, nici droguri. Ideea falimentului ma inspaimanta

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 10:57
2115 citiri
SOV: Nu vand nici arme, nici droguri. Ideea falimentului ma inspaimanta

Controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu isi arata fata umana si spune ca-i e teama de faliment, dar e increzator ca nu va ajunge in aceasta situatie.

Intrebat despre problemele financiare ale trustului Realitatea-Catavencu, despre care au aparut informatii si in presa, Vintu a precizat ca e firesc sa faca reduceri de costuri in conditiile actualei crize.

Intr-un interviu acordat EVZ, SOV spune ca a recurs la taieri de salarii doar in momentul in care "pierderile au depasit limita bunului-simt".

"Afacerile mele au suisuri si coborasuri. E normal, pentru ca nu vand nici arme, nici droguri. Ideea falimentului ma inspaimanta, dar nu se pune problema. Acum, am luat masurile pe care orice om cu mintea intreaga le-ar fi luat", explica Vintu.

Acesta a fost dezamagit de "performantele" actualului Guvern si spune ca isi ia masuri pentru a-si proteja investitiile. "Atunci cand s-a schimbat guvernul si a venit aceasta majoritate PSD-PDL, mi-am facut si eu sperante ca lucrurile se vor indrepta, iar aceste sperante mi-au fost inselate".

Cu toate ca le-a taiat salariile, Vintu spera ca oamenii de la Realitatea TV vor lucra cu aceeasi daruire mai ales ca se apropie alegerile prezidentiale.

Cat despre plecarea Corinei Dragotescu, SOV a spus doar atat: "Fiecare are libertatea sa faca ce vrea. Vedeti dumneavoastra, banii se obtin greu si se pastreaza si mai greu".

Efectele crizei asupra trustului de presa Realitatea - Catavencu au devenit vizibile in ultimele saptamani, cand s-au anuntat reduceri salariale substantiale de pana la 50%.

Intre timp, furtuna din trustul Realitatea Catavencu pare a nu se mai termina.

Criza financiara s-a abatut si asupra trustului de presa care a anuntat reduceri salariale in urma cu doua saptamani la postul tv, iar miercuri a anuntat ca unii jurnalisti de la Cotidianul vor ramane cu un salariu de 1.000 de lei.

Mai mult chiar, Sorin Ovidiu Vintu a declarat ca ideea falimentului il sperie de aceea ia toate masurile necesare pentru a evita acest lucru, informeaza Gandul.

Joi s-au luat decizii destul de dure si la ziarul Cotidianul. Acesta va ramane la varianta de 16 pagini (si 25 in weekend), iar 23 - 24 de redactori au ramas cu un salariu de 1.000 de lei si au fost mutati pe varianta online.

Si Radio Guerrilla a ramas deja fara doua statii locale, cea din Iasi si cea de la Timisoara.

Departamentul de anchete de la Realitatea Tv a fost restructurat, iar sefa echipei, Emilia Sercan, si-a dat demisia. Tot miercuri au fost dati afara jumate dintre angajatii de Telesport si s-a propus fuzionarea acestuia cu redactia de sport de la Realitatea TV.

Dupa ce afaceristul Sorin Ovidiu Vantu a decis sa taie drastic din salariile vedetelor de la Realitatea TV, Corina Dragotescu a renuntat la colaborarea cu trustul din Casa Presei, nemultumita de decizia care o lasa cu mai putini bani.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Vintu frica faliment, #Realitatea faliment, #salarii Realitatea, #Vintu faliment , #mass media