"Wild Carpathia": Romania, in doua noi episoade la Travel Channel - interviu cu printul Charles

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 22:13
5045 citiri
"Wild Carpathia": Romania, in doua noi episoade la Travel Channel - interviu cu printul Charles
Foto: diacaf.com

Postul de televiziune Travel Channel va colabora cu Autoritatea Nationala pentru Turism pentru a produce doua noi episoade in mini-seria de reportaje "Wild Carpathia", prin care vor fi promovate peisaje din Muntii Carpati.

Potrivit ministrului Turismului, unul dintre episoade va include si un interviu cu printul Charles al Marii Britanii.

Ideea a fost inspirata de un concept initial dezvoltat de The European Nature Trust, o organizatie caritabila care militeaza pentru conservarea ultimelor zone salbatice ale Europei, potrivit Rapid TV News.

Travel Channel si Autoritatea Nationala pentru Turism vor coopera pentru inca doua episoade, care vor fi produse de Almond Fim. Reportajele vor avea ca tema padurile si peisajele din Muntii Carpati, precum si localnicii si personalitatile care contribuie la conservarea regiunii.

Cele doua episoade vor fi difuzate in peste 130 de tari si traduse in 21 de limbi diferite. Reportajele vor fi transmise inclusiv de Televiziunea Romana.

Colaborarea include si o campanie de promovare constand in 24 de materiale video, in care sunt prezentate diverse locuri din Romania.

Parteneriatul a fost sustinut de ministrul Turismului, Maria Grapini, care a lucrat indeaproape cu Scripps Networks Interactive, care detine Travel Channel.

"Ma bucur pentru ca am semnat un contract atat de important pentru promovarea Romaniei in intreaga lume. Sunt foarte optimista cu privire la impactul acestui proiect la nivelul promovarii Romaniei, facuta cu profesionalism de echipa Travel Channel si Almond Film", a spus Maria Grapini.

Ministrul i-a multumit si printului Charles al Marii Britanii, prezent la evenimentul cu ocazia caruia a fost facut anuntul privind parteneriatul. Printul Charles s-a declarat in repetate randuri fascinat de zona Transilvaniei, unde detine mai multe proprietati.

La randul sau, Nick Thorogood, Senior Vice President responsabil pentru continut si marketing la compania Scripps pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, a declarat:

"Suntem incantati sa fim parteneri cu Autoritatea Nationala pentru Turism si sa prezentam acest documentar despre o regiune uluitoare unei audiente internationale".

Pe de alta parte, Maria Grapini a declarat pentru Mediafax ca acest proiect a fost blocat timp de doi ani. "Consider ca este o treaba buna realizarea celor doua filme de promovare.

Am gasit acest proiect, care era blocat de doi ani. Se facuse un prim episod gratis, iar apoi urmau celelalte doua pentru care Romania trebuia sa plateasca, dar n-a mai facut-o. Semnand contractul pentru cele doua episoade, care au costat undeva peste 900.000 de euro, am blocat o posibila imagine proasta a Romaniei".

Grapini a precizat ca intr-unul dintre noile episoade o sa apara din nou printul Charles, care o sa promoveze Romania.

Reprezentantii Travel Channel nu au precizat daca printul Charles o sa apara in noile episoade ale miniseriei "Wild Carpathia" si nici care sunt obiectivele turistice despre care acesta va vorbi.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Romania Travel Channel, #print Charles promovare Romania, #documentar Carpati , #mass media
Comentarii
Poza BenDover
BenDover
rank 5
La Travel Channel o s-a le ceara ca lui Anthony Bourdain