NASA confirma: Marijuana contine ADN extraterestru din afara sistemului nostru solar

Vineri, 19 Ianuarie 2018, ora 14:42
72573 citiri
NASA confirma: Marijuana contine ADN extraterestru din afara sistemului nostru solar
Foto: Arhiva Pixabay.com

Daca ai accesat acest articol si citesti acum acest text, ai luat deja parte la un experiment social. Faptul ca esti dispus sa si citesti articolul, nu doar sa il distribui in baza titlului incitant, spune multe despre tine. Esti unul dintre cei care inoata impotriva curentului.

The New York Times Customer Insight Group a realizat un studiu cu scopul de a intelege mai bine ce-i motiveaza pe oameni sa distribuie continut pe retelele sociale. Ceva mai putin de jumatate dintre respondenti au declarat ca distribuie pentru a-i informa pe ceilalti si a-i "imbogati". Interesant este insa faptul ca 68% dintre ei au recunoscut ca distribuie pentru a-si crea o anumita imagine in ochii celorlalti utilizatori, potrivit Earth.We are One.

"Distribui doar acele informatii care vor consolida parerea pe care vreau ca ceilalti sa o aiba despre mine. Vreau sa ma prezint ca un om grijuliu, rational, bun, cu interese si pasiuni", a precizat unul dintre participantii la studiu.

In aprilie 2017, National Public Radio a distribuit pe pagina sa de Facebook un articol intitulat "De ce nu mai citeste America?". Apoi membrii radioului au asteptat sa vada cati dintre utilizatori distribuie postarea sau o comenteaza doar in baza titlului. Doar cei care au si incercat sa citeasca articolul au descoperit ca acesta, de fapt, nici nu exista.

Interesati de fenomen, cei de la Forbes au scris un articol intitulat "59% dintre voi vor distribui acest articol fara ca macar sa-l citeasca". Chiar si cu un titlu care spune clar despre ce e vorba in material, redactia Forbes a descoperit ca multi cititori raspundeau acuzatiei fara sa fi citit articolul.

In legatura cu modul in care aceasta atitudine a cititorului influenteaza importanta titlului unui articol, autorul Jayson DeMers a spus:

"Chit ca te infurie, chit ca te amuza, acest fenomen social exista si va trebui sa i te adaptezi. Corpul textului articolului tau conteaza inca, dar zilele acestea titlurile sunt la putere. Fara un titlu solid, nu ai nicio sansa sa obtii suficiente distribuiri si sa castigi vizibilitate. In consecinta, fa-ti timp si slefuieste fiecare cuvant pana la perfectiune".

Ca sa vada daca tendinta se manifesta doar pe Facebook sau si pe alte platforme sociale, cercetatori de la Universitatea Columbia si de Institutul National Francez au analizat date legate de peste 2,8 milioane de stiri distribuite pe Twitter. Rezultatele au demonstrat ca 59% dintre linkuri fusesera distribuite inainte de a fi accesate.

"Oamenii sunt mai degraba dispusi sa distribuie un articol decat sa il citeasca. E o caracteristica a consumului de informatii in epoca moderna. Oamenii isi formeaza o parere despre ceva citind un rezumat sau un rezumat al unui rezumat, fara a mai face efortul de a aprofunda".

Daca esti unul dintre putinii utilizatori educati si motivati care a citit acest articol, te felicitam! E adevarat ca titlul e inselator, dar el ilustreaza perfect schimbarea produsa in comportamentul online al oamenilor!

Acum e randul tau sa distribui articolul si apoi sa vezi cati dintre prietenii tai virtuali vor incepe o conversatie profunda in legatura cu pozitia NASA asupra geneticii marijuanei.

#marijuana ADN extraterestru studiu, #social media distribuire marijuana ADN, #utilizatori social media comportament majiruana extraterestri , #online