OTV, amendat pentru emisiunile cu "Ciocoiul" Oprescu

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 23:06
4688 citiri
OTV, amendat pentru emisiunile cu "Ciocoiul" Oprescu
Foto: Arhiva

Postul OTV a fost amendat de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), marti, cu 50.000 de lei pentru o serie de editii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct" despre primarul general Sorin Oprescu, in care au fost incalcate mai multe prevederi ale legislatiei in vigoare, anunta reprezentantii CNA.

"La realizarea emisiunilor respective, radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 3 alin. (1) si (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare cu privire la obligatia asigurarii informarii obiective a publicului, prin prezentarea corecta a faptelor, evenimentelor si favorizarea liberei formari a opiniilor. De asemenea, au fost incalcate si dispozitiie art. 30, art. 32 alin. (2), art. 34 alin. (1), art. 40 alin. (1) si art. 64 alin. (1) din Codul audiovizualului care reglementeaza dreptul oricarei persoane la propria imagine, dreptul la viata privata, respectarea principiului 'audiatur et altera pars', precum si faptul ca informarea cu privire la un fapt sau un eveniment trebuie sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta (64 alin. 1, lit b)", se afirma intr-un comunicat al CNA remis Ziare.com

Editiile respective au fost difuzate in perioada 18-25 iulie si in zilele de 6 si 10 august.

Tot in sedinta de marti, postul Antena 1 a fost amendat cu 12.000 lei, iar Antena 3, cu 10.000 de lei, pentru mai multe editii ale emisiunii "In gura presei", difuzate in perioada septembrie - noiembrie 2011, in care nu s-au respectat prevederile art. 34 alin. 1 din Codul audiovizualului ("Orice persoana are dreptul la propria imagine") si ale art. 40 alin. 3 din Cod referitoare la obligatiile moderatorului.

In plus, postul B1 TV a fost sanctionat cu 5.000 de lei pentru difuzarea de informatii neverificate in legatura cu perchezitiile ce ar fi avut loc la sediul unui birou parlamentar local si la sediul unei firme ce apartineau unui deputat, precum si pentru mai multe editii ale emisiunii "Lumea lui Banciu".

#OTV amenda Oprescu, #OTV amendat CNA, #CNA amenzi televiziuni , #OTV