OTV emite online (Video)

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 13:30
3039 citiri
OTV emite online (Video)
Foto: Arhiva

Televiziunea OTV, a carei licenta audiovizuala a fost retrasa pe 22 ianuarie de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), a inceput sa emita online pe site-ul oficial al postului.

La mai putin de o saptamana de cand i-a fost retrasa licenta audiovizuala, Dan Diaconescu a intrat din nou in direct cu publicul sau, de aceasta data pe Internet.

Emisia OTV a fost intrerupta marti, 22 ianuarie, in jurul orei 18.40, dupa ce Consiliul National al Audiovizualului a retras, in sedinta din aceeasi zi, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii care il are ca asociat principal pe Dan Diaconescu. CNA nu are in atributii, insa, si reglementarea Internetului din Romania.

CNA a retras licenta audiovizuala a televiziunii OTV, fapt care presupune ca postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite in audiovizual. Licenta OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasa la propunerea Laurei Georgescu, actualul presedinte al CNA.

Licenta OTV - un post aflat in lista televiziunilor "must carry", pe care cablistii l-au retransmis in mod obligatoriu in 2012 - a fost retrasa din cauza ca societatea Ocram Televiziune SRL, care detine licenta televiziunii, nu a facut dovada platii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru incalcari ale legislatiei audiovizualului, in anii 2009, 2010, 2011 si 2012.

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: titularul nu depune la Consiliu, in termen de 6 luni de la data aplicarii unei amenzi, dovada achitarii acesteia".

OTV a primit amenzi in cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul National al Audiovizualului, incepand din anul 2009 si pana pe 28 martie 2012, cand televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat in insolventa, si nu a facut la CNA dovada achitarii lor. Amenzile aplicate la CNA merg la bugetul de stat.

Antonescu: OTV s-a inchis, dar spiritul lui e liber in alte televiziuni

Avocatii de la firma de avocatura Fenechiu-Savu si Asociatii, care reprezinta OTV, au depus, joi, 24 ianuarie, la Curtea de Apel Bucuresti o cerere prin care solicita preschimbarea termenului de judecata stabilit pentru cererea de suspendare provizorie a deciziei Consiliului National al Audiovizualului din acest caz, pana la ramanerea irevocabila a unei alte cereri, principale, de anulare a aceleiasi hotarari a CNA.

Concret, la termenul din 24 ianuarie, avocatii au cerut ca solicitarea de suspendare provizorie sa nu mai fie judecata pe 30 ianuarie, asa cum fusese stabilit initial, ci mai devreme, cerand astfel judecatorului Curtii sa stabileasca un termen de judecata. Totodata, cererea de anulare a deciziei CNA a primit termen pe 6 martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#OTV emite online, #OTV emisie online, #licenta OTV retrasa , #OTV
Comentarii
Poza ReCe
ReCe
rank 5
Asta face parte din categoria stirilor care NU trebuiesc publicate