Plangerea depusa de DD impotriva CNA: OTV, condamnat abuziv la faliment

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 17:37
1677 citiri
Plangerea depusa de DD impotriva CNA: OTV, condamnat abuziv la faliment
Foto: Arhiva

Dan Diaconescu arata, in plangerea contra CNA depusa la Parchetul General, ca reprezentantii Consiliului erau nemultumiti de faptul ca OTV castiga procese impotriva institutiei, ca neplata amenzii a fost doar un pretext si ca postul, prin decizia de retragere a licentei, a fost condamnat la faliment.

Diaconescu a depus recent o plangere la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care solicita procurorilor anchetarea pentru fapte de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor a presedintelui Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a vicepresedintelui institutiei, Vasile Viorel Buda, si a membrilor Gabrea Florin, Maria Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Valentin Alexandru Jucan, Christian Mititelu, Rasvan Popescu, Cristina Trepcea si Lorand Turos.

Patronul OTV le cere anchetatorilor, printre altele, citarea acestora la sediul CNA, pentru audierea lor in legatura cu presupusele acuzatii.

Diaconescu mentioneaza, in documentul citat, ca fata de cele petrecute in cauza se constituie, impreuna cu OTV, parte civila, "cu obligarea faptuitorilor la acordarea catre partile vatamate a despagubirilor banesti, constand din prejudiciu material cauzat prin savarsirea infractiunilor, al carui cuantum va fi precizat pana la citirea actului de seziare a instantei de judecata".

Dan Diaconescu precizeaza ca "prin retragerea licentei audiovozuale detinute de catre partea vatamata OTV, au fost vatamate grav relatiile sociale privitoare la asigurarea bunului mers al societatii prin faptul ca membrii Consiliului National al Audiovzualului, faptuitori in cauza, si-au exercitat functia cu nerespectarea normelor legale de procedura, cu nerespectarea unei hotarari judecatoresti executorii, cu rea-credinta sau din grava neglijenta, vatamand interesele legale ale partilor vatamate".

"In vederea sustinerii celor de mai sus, urmeaza sa constatati faptul ca, in sedinta din data de 22 ianuarie, membri CNA nu au dezbatut efectiv problema amenzilor neachitate de catre OTV - cum apare atat pe ordinea de sedinta, cat si in unica fraza ce incearca a motiva decizia in cauza - ci, cu precadere, au analizat situatia dosarelor castigate de subscrisa societate impotriva CNA", se arata in documentul citat.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#plangere OTV CNA, #Dan Diaconescu plangere CNA, #OTV inchis CNA , #OTV