Ziare.com

Revista Catavencii iese din trustul Adevarul. Vezi cine o preia

Luni, 27 August 2012, ora 21:27

   

Revista Catavencii iese din trustul Adevarul. Vezi cine o preia
Saptamanalul Catavencii, care a fost lansat in iunie 2011, de Adevarul Holding, s-a desprins de trustul detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu si a fost preluat de societatea Patetic Media SRL, care ii are ca actionari pe Mircea Dinescu si Doru Buscu.

Mircea Dinescu a declarat ca revista Catavencii a iesit din trustul Adevarul "de curand".

"Mi se pare corect si firesc ca oamenii care lucreaza la Catavencii sa devina actionari. Este normal", a spus Mircea Dinescu.

El a precizat ca preluarea revistei Catavencii de catre societatea Patetic Media SRL s-a facut pe cale "amiabila". "A fost o intelegere amiabila cu patronatul. Noi nu aveam legatura cu ziarul Adevarul, aveam o intelegere cu domnul Patriciu", a explicat Dinescu.

In noua formula, Mircea Dinescu isi va mentine rolul de presedinte al Catavencii, iar Doru Buscu va continua sa fie redactor-sef al saptamanalului.

Intrebat cine va finanta activitatea revistei Catavencii de acum inainte, Mircea Dinescu a spus ca actuala echipa a reusit sa scoata un profit de 3 milioane de euro cu Academia Catavencu, in urma cu trei ani (inainte ca marca Academia Catavencu sa fie preluata de familia Adamescu si echipa de la Academia Catavencu sa lanseze Catavencii - n.red.).

"Revista Catavencii va fi ultrarentabila. Ne vom organiza, vom face si filme de televiziune si, din toamna, vom lansa si un cotidian original", a mai spus Mircea Dinescu. El a precizat ca exista inclusiv planul lansarii unei televiziuni.

Peter Imre, directorul general al Adevarul Holding, a declarat: "Am ramas intr-o relatie de foarte buna colaborare cu Catavencii". El a refuzat sa faca alte comentarii cu privire la iesirea revistei Catavencii din Adevarul Holding.

Societatea Patetic Media SRL a fost inregistrata pe 16 martie 2012 si are sediul in sectorul 1 din Bucuresti, potrivit datelor de la Oficiul Registrul Comertului.

Asociatii Patetic Media SRL sunt: Doru Buscu (50%) si Mircea Dinescu (50%). Administratorul societatii este Marcela Petrache, care a fost numita in aceasta postura pe 12 martie 2012, durata mandatului sau nefiind specificata, potrivit informatiilor de la Oficiul Registrul Comertului.

Academia Catavencu vs Catavencii

Saptamanalul Catavencii a fost lansat pe 29 iunie 2011, de Adevarul Holding si fosta echipa editoriala a publicatiei Academia Catavencu, careia i s-a alaturat poetul Mircea Dinescu, in functia de "presedinte al Catavencilor".

Decizia echipei de la Academia Catavencu de a lansa o noua revista a venit dupa ce familia Adamescu a preluat marca "Academia Catavencu".

Astfel, Claudiu Padurean, jurnalist la Romania libera, si-a adjudecat marca "Academia Catavencu" pentru 882.659 de euro cu TVA inclus, la licitatia publica cu strigare organizata pe 14 iunie 2011 de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL, al societatii Catavencu SA, aflata in faliment.

Presa a scris despre Claudiu Padurean ca ar fi fost sustinut, de fapt, de Dan Adamescu, cel care controleaza impreuna cu familia sa ziarul Romania Libera, la care jurnalistul este angajat. Padurean a devenit proprietarul marcii dupa ce a livrat, pe 20 iunie, suma licitata, iar in 21 iunie a fost incheiat procesul verbal de preluare a marcii. Pe 25 iunie 2011, Claudiu Padurean a declarat ca nu mai are nicio legatura cu proiectul "Academia Catavencu".

Pe de alta parte, Medien Holding - controlat de familia Adamescu - a anuntat ulterior, intr-un comunicat, ca a achizitionat titlul Academia Catavencu, precizand ca va asigura "suportul financiar si logistic necesar sporirii calitatii revistei, asigurandu-i totala independenta editoriala" si ca urmatorul numar al publicatiei va aparea in 29 iunie 2011, aceeasi data la care a aparut si primul numar al revistei Catavencii.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3912 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NENEA DINESCU!

Nu mai sponsorizeaza nenea Patriciu ? asa se intimpla citeodata se ajunge la fundul sacului !

 

SCOATE BANU'

cu ce se ocupa acum fituica? smenurile pe primul loc. in ianuarie a publicat un articol cu toaletele de la aeroportul OTOPENI. reclama nereguli cu achizitia. beneficiar firma hidrosalt. mai nou publica alt articol cu aceiasi firma alti atribuitori- ministrii de interne.
ce e interesant? astia cu hidrosalt sunt niste NIMENI.
singurii interesati de ei sunt ... concurenta necinstita. modul in care se descrie atribuirea, prin suplimentari, sra valabila acum vreo 5-6 ani. acum e la nivel de vrajeala o asemenea abordare. Aloo domnu Dinescu.... hai ... scrie ceva sa citim si noi. Ca nu mai putem inpacheta branza in ziar

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor