Aberatia zilei: Dezastru ecologic la Arad? Nu. Dezastru in presa!

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 17:45
10408 citiri
Aberatia zilei: Dezastru ecologic la Arad? Nu. Dezastru in presa!

Un turist din Oradea a vrut sa le ofere si altora din prea plinul sufletului sau, asa ca a postat pe Facebook imagini autumnale din statiunea Moneasa, pe care tocmai o vizita. Dar ce sa vezi? Cativa panicarzi au intrat in fibrilatii, crezand ca frunzele care pluteau la suprafata unui lac erau pesti morti. Mii de pesti morti.

Din gura in gura, vestea s-a dus ca fulgerul. Mai rau e ca niste asa-zisi jurnalisti nici macar n-au verificat care e realitatea, lansand bomba pe site-uri.

"E cu morti? E. E cu dezastru? E. Face trafic? Face. Pac cu ea la gazeta!", au gandit ei.

"Imagini de cosmar!" "Dezastru natural" "Lac acoperit cu pesti morti" "Zeci de mii de pesti morti!", sunt doar cateva dintre titlurile bombastice care au scurt-circuitat Internetul.

Si mai rau, infricosati ca li s-ar putea reprosa ceva, cativa inspectori de la Directia Sanitar Veterinara Arad s-au deplasat 115 km pana la Moneasa, ca sa vada cu ochii lor catastrofa (sau tragedia, sau drama, cum preferati).

"Ne-am deplasat la fata locului la o ora dupa ce ni s-a semnalat un posibil dezastru ecologic, dar echipa operativa a constatat ca este vorba de frunze care pluteau pe apa, nicidecum de pesti morti", a declarat, luni, seful DSVSA Arad, Viorel Agud pentru Arad Online.

Bietul internaut care a declansat tot circul a fost luat la zor pe Facebook, desi el isi intitulase postarea "Plimbare prin Moneasa", nicidecum, sa zicem, "Sariti! Mor pestii romanilor din cauza tehnocratilor, a ungurilor si a lui Soros!" (ca tot e la moda...)

"Ai umplut toata tara cu prostia ta de videoclip, cu pesti morti care de fapt sunt frunze de salcie", a comentat un internaut la postarea lui Razvan Harpan.

"Dupa cum vedeti, clipul este facut pentru a vedea alti oameni frumusetea locului, nicidecum pentru a da iluzia unui accident chimic in lacul Moneasa", s-a scuzat bietul turist, caruia nici nu-i trecuse prin cap ca va rascoli atatea suflete iubitoare de ecologie.

Ce ne facem, ca frunzele din apa le putem aduna, dar de senzationalismele din presa generate de lacomia unora nu putem scapa prea curand.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....