Ziare.com

Aberatia zilei: Jurnalistii nu au ce cauta in Facultatea de ... Jurnalism

de Redactia Ziare.com
Luni, 15 Iulie 2013, ora 17:43

   

Aberatia zilei: Jurnalistii nu au ce cauta in Facultatea de ... Jurnalism
Conducerea Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti a decis sa interzica accesul presei in sediul facultatii, predandu-le astfel una dintre cele mai neobisnuite lectii invataceilor care se pregatesc sa duca pe noi culmi ale profesionalismului mass-media romaneasca.

Partea amuzanta este ca foarte multi dintre studentii de la FJSC lucreaza deja in presa, asa ca anuntul cu care decanatul a umplut recent peretii cladirii de pe Bulevardul Iuliu Maniu i-a pus pe acestia in incurcatura. Sa mai intre sau nu in locul in care invata?

Ce-i drept, afisul semnat de decanul facultatii, Viorica Paus, e adresat... agentilor de paza, care sunt avertizati ca nu au voie sa lase niciun reprezentant al presei sa intre in sediu fara ca decanul sa fie instiintat imediat.


Foto: Elena Muche

Indignata de situatie, Elena Muche, o jurnalista a unui post de televiziune care este, in acelasi timp, masteranda a facultatii, a fotografiat afisul si a raspandit informatia.

"Pe toti peretii erau afisate avertismente cu privire la jurnalisti, redactate in data de 11 iulie 2013 de Decanat. Cand am facut aceasta poza, paznicul a sarit pe mine ca ars, cum ca: 'Nu am voie sa fac poze in institutie fara acordul decanului'. De asemenea, cand a fost informata decana cu privire la 'o eventuala jurnalista', a inceput sa faca valuri in toate salile de curs, in care aveau loc inscrierile la licenta", a povestit tanara, citata de b365.ro.

Update:

Decanul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC), Viorica Paus, sustine ca anuntul conform caruia "este strict interzis accesul reprezentantilor presei (ziare, TV, radio)" in sediul unitatii de invatamant a fost interpretat gresit.

Jurnalistii au "strict interzis" in Facultatea de Jurnalism - iata explicatia decanului

Viorica Paus a declarat, pentru Ziare.com, ca era vorba de o nota interna, iar accesul jurnalistilor in facultate nu este interzis, ci se face respectand regulamentul.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2530 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Aberatia Zilei" e declarata de un jurnalist care a ramas pe afara

Asa-zisul "jurnalist" care a scris articoulul si a dat copy-paste cu fotografia (alta practica "jurnalistica" romaneasca) putea sa ne spuna ce a determinat decanatul sa ia aceasta hotarare. Adica putea macar sa incerce sa informeze. Doar sa tipi "valeleu" si sa fi "bascalios" nu are nici in clin nici in maneca cu jurnalismul.

 

...

..."valeleu" si sa fi "bascalios" nu are nici in clin nici in maneca cu jurnalismul...

Tre inseli dom'le, de fapt asta este jurnalismul. La atata se reduce.

Lasand asta la o parte orice institutie are dreptul sa interzica accesul tuturor strainilor in incinta sa, inclusiv a jurnalistilor. Tonul articolului este generat de frustrarea acelor "coate-goale" care lucreaza in bransa respectiva ca nici dracu' nu-i considera buricul pamantului asa cum se autoapreciaza ei a fi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor