Clubul Roman de Presa cere explicatii CSAT

Joi, 08 Iulie 2010, ora 18:34
2636 citiri
Clubul Roman de Presa cere explicatii CSAT

Clubul Roman de Presa cer oficial ca CSAT sa precizeze foarte clar si cu exemple concrete motivele pentru care campaniile de presa au fost inscrise ca vulnerabilitati in Strategia nationala de Aparare.

CRP precizeaza, intr-un comunicat remis, joi, agentiei Mediafax ca a decis ca, in lipsa unui raspuns oficial din partea CSAT, sa faca publica o scrisoare pe care a adresat-o saptamana trecuta CSAT, in care isi declara ingrijorarea "justificata" fata de referirile la practicile de presa in Strategia Nationala de Aparare si cere explicatii despre definirea acestora, in acceptiunea CSAT.

"Clubul Roman de Presa, asociatie profesionala reprezentativa a industriei mass-media, autor al primului Cod deontologic al presei romanesti se delimiteaza si sanctioneaza prin declaratiile si actiunile sale practicile de presa in dezacord cu etica profesiei de jurnalist ", se spune in scrisoarea Clubului adresata CSAT, in 2 iulie.

"Noi, membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa va solicitam sa ne comunicati pe cale institutionala cum se defineste, in acceptiunea autorilor Strategiei, 'campania de presa la comanda, cu scopul de a denigra' si 'presiune exercitata de trusturi de presa asupra deciziei politice' . De asemenea, va solicitam sa ne comunicati daca exista, din punctul dumneavoastra de vedere, entitati media aflate sub autoritatea Clubului Roman de Presa, care utilizeaza asemnea practici", se mai spune in scrisoarea adresata de CSAT de catre membrii Consiliului de Onoare al CRP.

Consiliul de Onoare al CRP considera ca, in absenta precizarilor solicitate, CSAT legitimeaza "un precedent periculos, care expune deliberat mass-media romanesti, intr-un context general si asa dificil".

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la postul public de radio, ca isi mentine punctul de vedere privind introducerea campaniile de presa printre vulnerabilitatile enumerate in Strategia Nationala de Aparare si a dat ca exemplu materialele referitoare la implicarea familiei sale in trafic de armament.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...