Daily Mail: Romania romantica, in Maramures

Miercuri, 17 August 2011, ora 22:31
6222 citiri
Daily Mail: Romania romantica, in Maramures
Foto: Daily Mail

Frumusetea Maramuresului l-a impresionat atat de tare pe Nick Maes, jurnalist la "The Daily Mail", incat a scris un articol elogios despre "Romania romantica", subliniind ca vizita in tara noastra i-a prilejuit un fel de intoarcere in timp.

"Cine ar fi crezut ca doi cai sunt mai fascinanti decat patru roti? Nimic nu le poate sta in cale", isi incepe jurnalistul articolul publicat in editia online de miercuri a cotidianului The Daily Mail.

Fara sa uite sa mentioneze ca printul Charles ridica in slavi Maramuresul, de cate ori are ocazia, iar designerul britanic Nicky Haslam tocmai si-a cumparat o ferma acolo, jurnalistul subliniaza existenta peisajului ludic "asortat" de orhidee salbatice care se itesc pe dealurile impadurite, dar si "viata la tara, care nu se misca mai repede decat cei doi cai care m-au dus la casa in care am locuit".

"M-am simtit ca si cum m-as fi intors in timp, 100 de ani, cand am stat langa niste ciobani care au facut branza in fata mea. Cainii de la stana, mari si blanosi, nu m-au scapat din ochi. Pareau foarte blanzi, dar am fost avertizat ca pazesc stana, deci nu ar fi indicat sa-i mangai", mai scrie Nick Maes.

"Dupa numai o ora, am avut si branza. Si am mancat cot la cot cu ciobanii: sarmale, branza, ceapa, rosii si o bautura locala "coniac de mere" (tuica N.R.)", mai povesteste jurnalistul britanic cateva crampeie din experienta mioritica.

Breb, locul unde a locuit jurnalistul britanic, este si satul in care printul Charles a cumparat patru case. "Satul Breb are tot felul de pravalii antice, ateliere de daracit lana, si are 19 distilerii. Localnicii nu se asteapta ca turistii sa doarma pe jos, drept care paturile sunt foarte confortabile", mai scrie jurnalistul.

Acesta a ajuns si la Sapanta, unde fireste ca a remarcat "cimitirul vesel", pe care l-a calificat ca fiind "unul dintre cele mai ciudate locuri de pe Pamant", dar si in piata din Sighetu Marmatiei.

In finalul articolului, jurnalistul ofera si un reper fiscal pentru petrecerea a zece zile in satul Breb, cazare si trei mese asigurate: 485 de lire sterline, adica aproape 2.400 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Daily Mail Maramures, #printul charles maramures, #reportaj daily mail maramures , #presa