Ziare.com

Jurnalistii au "strict interzis" in Facultatea de Jurnalism - iata explicatia decanului

de Diana Robu
Marti, 16 Iulie 2013, ora 16:42

   

Jurnalistii au "strict interzis" in Facultatea de Jurnalism - iata explicatia decanului
Decanul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC), Viorica Paus, sustine ca anuntul conform caruia "este strict interzis accesul reprezentantilor presei (ziare, TV, radio)" in sediul unitatii de invatamant a fost interpretat gresit.

Viorica Paus a declarat, pentru Ziare.com, ca era vorba de o nota interna, iar accesul jurnalistilor in facultate nu este interzis, ci se face respectand regulamentul.

"Este o decizie care precizeaza conform legii ca accesul persoanelor straine intr-o institutie publica, inclusiv al presei, trebuie anuntat", a precizat Viorica Paus, mentionand ca in aceasta perioada la FJSC se sustine examenul de admitere si ca este "un aflux mare de candidati".

Decanul a mai explicat ca, de fiecare data cand are un invitat, anunta bodyguardul sa il primeasca si sa il insoteasca pana la biroul sau.

Viorica Paus a admis ca a fost vorba de "o formulare nefericita", insa a subliniat ca studentii facultatii, care sunt angajati in presa si au dorit sa realizeze materiale legate de aceasta facultate, i-au cerut permisiunea inainte.

Jurnalistii nu au insa voie sa filmeze fara a anunta acest lucru inainte.

"In contextul bunei desfasurari a inscrierilor la examenul de admitere la FJSC si pentru evitarea aglomerarii, conducerea FJSC a dat o nota interna catre agentii de paza ai institutiei, in care se facea referire la dispozitiile cap. 1, art. 7 din Carta Universitatii din Bucuresti privind 'accesul in spatiul universitar al persoanelor ce nu fac parte din comunitatea universitara, inclusiv al autoritatilor publice', acces 'permis numai in conditiile prevazute prin regulamentul de acces aprobat de Senat sau, in cazuri speciale, neprevazute de Regulament, numai cu aprobarea scrisa si prealabila a Rectorului sau a persoanelor autorizate de acesta'.Aceasta dispozitie de ordine interioara nu are ca destinatari reprezentantii presei, al caror acces este in continuare permis in conditiile respectarii art. 7 din Carta Universitatii din Bucuresti, respectiv cu aprobarea Rectorului Universitatii si a Decanului Facultatii.

Reiteram si pe aceasta cale ca respectivele aprobari nu au ca scop blocarea accesului presei in institutia noastra, ci sunt necesare pentru respectarea dispozitiilor legale in vigoare", se arata intr-un drept la replica al decanului FJSC, remis Ziare.com in urma publicarii articolului "Aberatia zilei: Jurnalistii nu au ce cauta in Facultatea de... Jurnalism".

Un anunt potrivit caruia in facultate este interzis accesul jurnalistilor a facut, la inceputul acestei saptamani, inconjorul Internetului, fiind preluat de mai multe institutii media.

Partea amuzanta este ca foarte multi dintre studentii de la FJSC lucreaza deja in presa, asa ca anuntul cu care decanatul a umplut recent peretii cladirii de pe Bulevardul Iuliu Maniu i-a pus pe acestia in incurcatura.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3001 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pai si normal,

Una este sa fii "jurnalist" si alta "antenist",
"postac" sau "ciutac".
Viorica Paus asta e cu siguranta mamra PSD dupa capacitatea ei intelectuala.
Sau sa fie admiratoare PC?

 

Daca,

Daca era vorba de mortul Adrian Paunescu,era primit cu bratele deschise de cucoana Paus.
Aveau ce invata studentii de la el,o oda inchinata Dacianei sau Adinei,un poem celor doi mari bravi conducatori ai USL.
Ce ne trebuie noua jurnalisti?
Nu sunt mai interesante talk-show-urile gen "Sinteza zilei" sau "La hordinea zilei"???

 

Mai terminati cu articolul asta.

Poate cei de la ziare.com.

 

Inteleg..Deci am inteles gresit...

Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii este performanta in jurnalism, dar mai putin in ale comunicarii.
Cel putin jurnalistii idioti, promovanti ai aceste facultati, acum au o scuza.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor