Ziare.com

Raport OSCE: Mass media romaneasca, un instrument la dispozitia partidelor politice

de Madalina Mitan
Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 17:33

   

Raport OSCE: Mass media romaneasca, un instrument la dispozitia partidelor politice
Un raport OSCE asupra alegerilor parlamentare din Romania, din decembrie, arata ca mass media a devenit un instrument la dispozitia partidelor politice.

"Mass media romaneasca prefera sa fie un instrument la dispozitia partidelor politice, in loc sa joace un rol analitic si critic in fata oficialilor.

Din cauza situatiei financiare din ultimii ani, mass media este vulnerabila in fata intereselor politice. Nivelul increderii romanilor in mass media a scazut, in ultimul timp", se afirma in raportul publicat in aceasta saptamana.

Reprezentantii OSCE dau drept exemplu grupul media Intact, care "controleaza cele mai populare canale TV, inclusiv Antena 3, al carui proprietar este Dan Voiculescu, fondator al Partidului Conservator, parte a coalitiei USL.

Alte canale, cum ar fi B1 sau OTV sunt afiliate unor entitati politice diferite. Digi 24 a incercat sa urmeze o linie editoriala independenta si a fost dat de multi drept exemplu pozitiv", se mai afirma in document.

Despre TVR, postul national de televiziune, in document se afirma ca "si-a pastrat impartialitatea, dar uneori a aratat o precautie exagerata, neabordand subiecte controversate"."Lipsa de discurs politic a fost reflectata in media pe tot parcursul campaniei electorale", se mai afirma in document.

In finalul raportului, printre recomandarile OSCE se numara si amendarea Legii electorale, astfel incat sa fie stipulate noile proceduri folosite in timpul alegerilor, dezvaluirea surselor de finantare electorala, astfel incat rapoartele financiare sa fie disponibile inaintea zilei alegerilor, iar membrii Consiliului National al Audiovizualului sa fie numiti fara interferente politice.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3147 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asta da noutate!

))))))

 

NU ! Noutatea este ca ...:)):)):))

NUMAI la Noi, Romanii Refractari al Damacracy se practica ... :)):)):))

 

se vede cit de revoltati sunt romanii pt asta

vai cite comentarii sunt la acest articol ,meditati popor mioritic beebeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 

"Ezact".

Ezact ca in iepoca de auuuuu-rrrr!.
Presa "angajata politic".Presa cu misiune.
S-au schimbat doar conducatorii.Ori sunt aceiasi dar sub alt nume (democrat).
Presa independenta?.Poate doar daca vorbim de presa de stors struguri sau alte vegetale.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor