Opinii: Treceti batalioane germane Carpatii!

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 23:52
8996 citiri
Opinii: Treceti batalioane germane Carpatii!
Foto:manipularea.blogspot.com

Te uiti la televizor in Romania. Zilele astea, care sunt la fel de sugestive ca orice alta zi. Si te saturi.

Te saturi de minciunile politicienilor. Sfruntate si insultatoare pentru orice inteligenta medie. Te mai saturi si cand iti vezi multi dintre compatriotii creduli si manevrati ca niste oi, nici macar dintre cele mai istete.

Te saturi cand vezi ca sunt adulatori saraci ai unui poet bogat, arogant si slujitor al fiecarui regim care si-a batut joc de ei. Si, mai ales, te saturi cand te uiti la televizor si vezi ca tocmai televiziunile isi dau mana in efortul de indobitocire si manipulare pe care il ingurgitam senini, intre o gura de bere si o mana de floricele. De porumb. Te saturi de tot si de toate.

O tara ca toate celelalte?!?

Parca niciodata in ultimii 15 ani n-a fost viata din Romania mai incrancenata, mai mahalagista, mahalagizanta si absurda. Sau poate a fost, dar in ultimul timp incepusem sa avem pretentii. Sa ne uitam la Putere si la Opozitie. Parca nu ne vine sa credem cate gesturi, voturi si declaratii absurde vedem in Parlament.

De la celebrul vot pentru Legea pensiilor, la un boicot jenant al Opozitiei care ameninta interesele imediate ale Romaniei prin simplul fapt ca ne poate lasa fara paine la gura, si pana la cele mai ridicole derapaje de limbaj.

Cand vezi un tanar presedinte de partid ca Victor Ponta dandu-si toata silinta sa fie mai populist, mai lipsit de bun simt in declaratii, mai dispus sa faca orice pentru cateva amarate de procente, te intrebi daca asta e realmente viitorul.

Cand vezi cat de ezitant si obtuz e Guvernul, te intrebi cat mai dureaza prezentul asta. Si cand vezi un lider de partid de dreapta ca Antonescu in cele mai populiste derapaje de stanga, te intrebi incotro s-o mai iei. Lupta politica a ajuns absurda, obositoare si derutanta. Exact imaginea in oglinda a societatii noaste.

Depinde insa si de oglinda. Pentru ca sunt oglinzi si oglinzi. Oglinda TV a lui Dan Diaconescu e doar una dintre uneltele de indobitocire. Ce e trist e si ca trusturile lui Vintu si Voiculescu aluneca prea mult in ura, manipulare si indecenta, chiar si pentru standardele lor oricum scazute la capitolul deontologie. Vorbim doar de partile lor puse in slujba politicului, nu de totusi numerosii ziaristi decenti care mai lucreaza pe acolo.

Trusturile mogulilor au ajuns sa transforme orice in orice. Apa in vin, noaptea in zis si "Da-ul" in "Nu". Un protest de maxim 20-30.000 de oameni, dintre care mai mult de jumatate adusi de PSD devine "multime uriasa de 60.000, poate 100.000 de oameni obisnuiti, care-si cer drepturile". Lideri sindicali putrezi si dubios de bogati sunt adusi pe post de voci ale saracilor.

Pensionari sunt adusi de PSD cu autocarele la un miting "spontan" si ipocrit al Antenelor impotriva CNA.

Orice gest al Puterii e imediat interpretat si porcait peste limitele bunului simt de pseudoanalisti precum Mircea Badea, Victor Ciutacu sau marele mogul ne-securist, ne-dubios, si multe alte ne-uri pe care le poate intruchipa Dan Voiculescu. Nu ca Puterea n-ar merita, uneori. Doar ca rolul presei ar trebui sa fie informarea. Iar credinta ei, deontologia.

E normal. La Antene si Realitatea, cel mai nesigur e trecutul. E in continua schimbare. Doar la ei putea Adrian Paunescu sa devina, din cel mai mare adulator si laudator al regimului communist, un disident anticomunist. Ce-i trist e ca banii investiti in toate eforturile astea nu sunt in zadar. E trist ca lumea crede. Si crede multe. Ingurgiteaza. Asta e problema. Nu ca avem prea multi manipulatori. Ci ca avem prea multi oameni manipulabili.

Un strop de normalitate

Daca nu ti-a venit vreodata in minte ca ai face multe pentru un strop de civilizatie adevarata in Romania, inseamna ca trebuie sa mai vii pe aici din tara unde esti plecat. Sau sa aduci tara civilizata peste noi.

In Italia, celebrul comic Beppe Grillo a devenit si mai celebru cerand germanilor, acum cativa ani, sa invadeze Italia, pentru a pune ceva ordine in tara. Numai ca noi avem Carpati, n-avem Alpi. Si avem romani, nu germani. Nici macar italieni.

Poate daca i-am avea, am avea si sansa unei tari mai normale. Sigur, nu ne putem dori cu adevarat sa fim invadati de germani. Dar sigur ne-am dori din tot sufletul sa-i invadam noi pe germani. Pe cale pasnica. Sa ne mutam la ei. La urma urmei, o imensa majoritate a romanilor isi doreste sa emigreze. Dar si-ar dori si mai mult o tara normala. Tot Romania.

Nota: Titlul acestui articol este un pamflet. Nicio vietuitoare nu a fost ranita in timpul scrierii lui, dar speram ca unele se vor simti ranite dupa citire. Am avea nevoie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#manipulare media, #politica Romania, #presa Romania , #presa