Dan Felix Voiculescu nu mai este "omul negru" (Opinii)

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 19:53
5101 citiri
Dan Felix Voiculescu nu mai este "omul negru" (Opinii)
Foto: EVZ.ro

Dan Voiculescu, caruia unii ii mai spun si Felix Motanul, canta, iar jurnalistii trustului Intact, mai ales cei de la Antena 3, danseaza sacadat in ton cu ritmurile dictate de patron. Cel putin, aceasta este perceptia generala a iubitorului de televiziual, impusa de anumite cercuri mass-media, cand vine vorba de emisiunile postului informativ Antena 3.

Nu o data am auzit, mai ales de la statiile concurente, ca jurnalistii postului mentionat primesc indicatii clare de la patron, referitoare la tintele atacurilor mediatice. S-a vorbit adesea despre Mihai Gadea, Dana Grecu sau Radu Tudor ca fiind niste simple marionete in mana "varanului", care trage sforile dupa cum ii canta interesele de partid. Nu stiu, poate ca asa o fi, dar un jurnalist platit de acelasi Dan Voiculescu parca tine cu tot dinadinsul sa contrazica aceasta teorie.

El se numeste Valentin Stan si este profesor doctor la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti, catedra de Istorie Universala. Este realizator al emisiunii Conexiuni, difuzate de Antena 3, fiind, pana nu demult, invitat permanent al emisiunii Sinteza Zilei, moderata de Mihai Gadea la acelasi post tv. Ce a facut acest domn profesor, de merita atentia noastra?

Pai, domnul Stan, de ceva vreme, iese din presupusa linie editoriala a postului. Aceea despre care vorbeam la inceput si in care Felix canta, iar angajatii executau. Se pare ca domnului Valentin Stan nu-i prea plac ritmurile impuse de patron, daca exista asa aceva in trust. Nu, moderatorul Conexiunilor analizeaza, dupa bunul plac si dupa propria judecata, toti actorii de pe scena politica si actiunile acestora, neezitand chiar sa-l faca harcea-parcea chiar pe seful sau, Voiculescu Dan.

Prin iarna, in luna decembrie a anului trecut, Valentin Stan l-a atacat dur, in direct, in cadrul emisiunii pe care o prezinta la Antena 3, pe fondatorul trustului, Dan Voiculescu. In urma afirmatiilor lui Voiculescu, potrivit carora presedintele Traian Basescu ar putea fi suspendat pentru faptul ca a angajat Romania sa adere la Pactul european de stabilitate bugetara, Stan ii transmite acestuia: "Nu el confunda, matale confunzi rau de tot, prietene". Se spunea atunci ca Valentin Stan era oricum pe faras, si, intr-o incercare de a plati niste polite, a lansat acest atac la Dan Voiculescu, nemaiavand nimic de pierdut.

Dan Voiculescu ii raspundea pe blog lui Stan, caruia ii transmitea "sa se mai caute, avand 'criza identitara a unui insomniac' ". Nimeni nu se mai astepta ca, odata cu debutul noului an, emisiunea lui Valentin Stan sa se mai regaseasca in grila Antena 3. Numai ca, toti cei care lansau ipotezele sus mentionate s-au inselat si, iata ca, in vara lui 2012, profesorul Stan inca realizeaza o emisiune la Antena 3.

Si se pare ca nu s-a potolit. Nu ezita niciodata sa puna ordine in lucrurile care i se par nelalocul lor, iar guvernarea Ponta pare a fi principala tinta a atacurilor sale. I-a atras atentia lui Victor Ponta ca nu are dreptate, cand vorbeste depre reprezentarea Romaniei la Consiliul Europei, si ca, potrivit Constitutiei, cel care trebuie sa reprezinte Romania la acest for european este presedintele Traian Basescu.

Apoi, intr-o emisiune difuzata vineri seara, premierul Ponta a fost atacat din cauza "taxei de solidaritate", iar Crin Antonescu a fost taxat pentru "ca face pasi inapoi pe tema suspendarii presedintelui Basescu. Despre taxa de solidaritate, Valentin Stan a spus ca, in realitate, este vorba despre o taiere de salarii "ambalata" in aceasta formula, pentru a-i minti pe oameni. Referitor la TVA-ul pe drepturi de autor, Stan a spus ca cei din USL nu si-au tinut promisiunea de a anula aceasta taxa. Acuzele au fost multe, dar spatiul nu ne permite sa le redam pe toate.

In concluzie, la trustul lui Felix nu se danseaza numai dupa cum canta unii si altii. Cine vrea sa-si faca emsiunea intr-un anumit mod, se pare ca si-o poate face. De fapt, in cercul jurnalistilor cu nume circula urmatoarea teorie: in Intact, ca de altfel in majoritatea trusturilor de presa, nimeni nu te obliga sa spui anumite lucruri. Faptul ca esti un om slab si, stiind ce coloratura politica are patronul, vrei sa-i intri pe sub piele acestuia, tine de dorinta ta.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Valentin Stan ataca Ponta, #Dan Voiculescu Valentin Stan conflict, #Valentin Stan Antena 3 , #prezentatori