Romtelecom vrea sa scoata canalele trustului Pro din Dolce - Afla de ce si cand

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 15:41
7648 citiri
Romtelecom vrea sa scoata canalele trustului Pro din Dolce - Afla de ce si cand

Romtelecom a anuntat, joi, ca, incepand cu 3 ianuarie 2013, ar putea sa fie nevoita sa inceteze difuzarea celor 11 canale ale trustului Pro Tv pe platforma Dolce.

Decizia vine ca urmare a faptului ca cele doua parti nu au ajuns inca la un acord in ceea ce priveste pretul pentru difuzarea acestor canale TV, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

"Pe parcursul negocierilor, ProTV S.A. a solicitat Romtelecom o crestere semnificativa a costurilor de difuzare pentru cele 11 canale ale grupului, ceea ce ar presupune, in mod automat, costuri mai mari pentru clientii Romtelecom", se arata in motivarea remisa de companie.

"Tinand cont de faptul ca fiecare leu conteaza pentru clientii sai, Romtelecom doreste sa ii asigure pe acestia de toata deschiderea si buna vointa de a face toate eforturile pentru a ajunge la o intelegere cu Pro TV S.A, cu privire la un pret stabil si rezonabil pentru transmiterea celor 11 canale ale grupului, exprimandu-si, in acelasi timp, speranta ca si Pro TV S.A tine cont de interesul telespectatorilor romani", au mai spus reprezentantii Romtelecom.

Ei si-au mai cerut scuze clientilor si au precizat ca vor adauga alte posturi TV, in locul celor de la Pro Tv.

Reactia Pro Tv

Replica trustului nu a incetat sa apara, reprezentantii acestuia sustinand ca Romtelecom nu a agreat conditiile de reinnoire cerute de Pro Tv pentru contractul de retransmisie a canalelor de televiziune din portofoliul firmei.

"Succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazeaza in primul rand pe atractivitatea Pro Tv si a altor canale romanesti, care determina intr-o proportie covarsitoare decizia de abonare.

Pro Tv face in fiecare an investitii masive in continut pentru a satisface asteptarile telespectatorilor. Este corect ca valoarea acestui continut, pentru care distribuitori precum Romtelecom obtin venituri din abonamente, sa se reflecte in pretul pe care furnizorii acestor servicii il vor plati de acum inainte Pro TV", a declarat Anca Budinschi, Director General al trustului, la Pro Tv.

Reprezentantii companiei au mai mentionat ca in decursul negocierilor incepute in luna septembrie, Romtelecom nu si-a aratat disponibilitatea de a plati pentru canalele Pro TV "un pret care sa exprime valoarea corespunzatoare pe care canalele Pro TV o reprezinta in pretul platit de fiecare abonat Romtelecom".

"Pro Tv regreta aceasta situatie si isi informeaza telespectatorii asupra alternativelor de receptionare ale canalelor noastre: semnalele terestre pentru canalul Pro Tv; toti ceilalti distribuitori de cablu si satelit, precum si voyo.ro, pentru intreg pachetul de canale PRO TV SA. (Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Acasa Gold, sport.ro, MTV, Pro TV International)", au transmis reprezentantii trustului.

Pro Tv va ramane singurul post care va fi retransmis prin cablu (dar nu si prin DTH), deoarece doar lui se aplica principiul cunoscut sub numele de "must carry", referitor la posturile libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare, pe care cablistii sunt obligati sa-i includa in grile, in functie de audienta.

C.P.

Citeste si:
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Radio România a transmis duminică, 24 octombrie, că investighează circumstanțele în care a fost modificat un articol postat pe 22 iunie 2018 pe site-ul oficial al instituției de presă, care...
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis duminică, 24 octombrie, că 52% dintre funcționarii publici din instituție nu își înregistrează prezența la locul de muncă și nu...
Sursa: Ziare.com