Google a eliminat peste 2,7 miliarde de reclame inselatoare anul trecut

Comunicat de presa
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 13:29
10496 citiri
Google a eliminat peste 2,7 miliarde de reclame inselatoare anul trecut

Pandemia COVID-19 a adus noi metode fraudulente de a pacali utilizatorii prin intermediul reclamelor.

De la inceputul raspandirii virusului, Google a monitorizat atent comportamentul publicitarilor a detecta reclamele care vor sa profite de criza.

De multe ori acestea au in spate "actori" sofisticati, care incearca sa eludeze sistemele Google de protectie prin actiuni complexe.

De exemplu, pe masura ce situatia e evoluat, s-a observat o crestere rapida a reclamelor frauduloase la produse cu cerere mare, precum mastile. Aceste reclame promovau produse cu preturi mult peste media pietei, mintind in privinta calitatii produsului, pentru a insela oamenii in a cumpara, sau erau plasate de comercianti care nu-si livrau niciodata comenzile.

Google a organizat o echipa dedicata situatiilor generate de COVID-19, care dezvolta noi tehnologii de detectie si imbunatatesc sistemele existente pentru a opri pe cei rau-intentionati.

In ultimele cateva luni au fost blocate sau eliminate zeci de milioane de reclame care aveau legatura cu Coronavirus, pentru incalcarea politicilor, inclusiv preturi mari nejustificate, incercari de a profita de lipsurile de echipamente medicale sau tratamente si remedii inselatoare.

Efortul Google a stopa reclamele daunatoare, in 2019:

● Au fost blocate si eliminate 2,7 miliarde de reclame - peste 5.000 de reclame pe minut

● Au fost suspendate aproape 1 milion de conturi de publicitari pentru incalcarea politicilor privind publicitatea online

● Au fost inchise peste 1,2 milioane de conturi de publisheri si peste 21 de milioane de pagini web care erau parte din reteaua acestor publisheri, pentru incalcarea politicilor

● Aproape 52 de milioane de reclame "senzationaliste" eliminate - reclame care atrag utilizatorii in a da click prin mesaje alarmiste, care socheaza. Aceasta cifra este cu 30 de milioane mai mare fata de 2018.

● Au fost indepartate peste 20 de milioane de reclame la produse sau servicii inselatoare, care promiteau rezultate precum slabit foarte rapid sau castiguri foarte mari

● Au fost eliminate din reteaua Google Ads peste 9,1 milioane de aplicatii pentru incalcarea politicilor precum violenta, continut sexual si comportament fraudulos

Una dintre zonele catre care s-au concentrat eforturile Google de protejare a ecosistemului reclamelor in 2019 a fost phishingul, o practica prin care entitati rau-intentionate incearca sa colecteze date personale de la utilizatori, in baza unor motive false.

De asemenea, o alta zona cu incercari curente de a insela utilizatorii a fost cea a reclamelor "trick-to-click", reclame care urmaresc sa pacaleasca utilizatorul in a interactiona cu el, folosind mesaje agresive - in genul "click aici", de cele mai multe ori realizate ca sa semene cu mesaje de avertisment ale sistemului de operare de pe mobil sau computer.

Anul trecut, Google a organizat o echipa interna pentru a identifica tipare si semnale ale astfel de publicitari fraudulosi, pentru a detecta mai repede reclamele de tip phishing si trick-to-click.

Rezultatul a fost scadere cu 50% a reclamelor daunatoare din cele doua categorii, fata de 2018. In total, in 2019 au fost blocate peste 35 de milioane de reclame phishing si 19 milioane de reclame "trick-to-click"

Mai multe detalii despre eforturile Google de protejarea a ecosistemului reclamelor online, de eliminare a jucatorilor rau-intentionati si a reclamelor inselatoare, sunt disponibile pe blogul Google: https://www.blog.google/products/ads/stopping-bad-ads-to-protect-users/.

Citește și:
Nicușor Dan se laudă că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie
Nicușor Dan se laudă că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri, că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie, a declarat acesta, miercuri, într-o conferință de presă, întrebat...
Alfred Simonis, despre cearta cu George Simion: ”Vreți să stăm să ne umilească, să urle, să ne împingă, și noi să stăm cu mâinile la spate”
Alfred Simonis, despre cearta cu George Simion: ”Vreți să stăm să ne umilească, să urle, să ne împingă, și noi să stăm cu mâinile la spate”
Deputatul PSD Alfred Simonis a explicat, miercuri, la RFI, cearta cu liderul AUR George Simion, din comisia de muncă de marţi, când se dezbăteau majorările salariale ale aleşilor locali, el...