Actorul Will Smith va juca rolul barbatului devenit celebru dupa o fotografie care arata ororile sclaviei

Luni, 29 Iunie 2020, ora 08:17
4068 citiri
Actorul Will Smith va juca rolul barbatului devenit celebru dupa o fotografie care arata ororile sclaviei
FOTO Facebook/Will Simth

In filmul "Emancipation", realizat de cineastul Antoine Fuqua ("Training Day", "Equalizer"), Will Smith va fi o figura emblematica din istoria sclaviei in Statele Unite, cea a lui Peter, devenit celebru dupa publicarea unei fotografii terifiante.

Aceasta imagine, cunoscuta sub numele de "The Scourged Back" (spate biciuit), face parte din simbolurile Statelor Unite. Fotografia a fost facuta in mai 1863 si publicata in The Independent, apoi in numarul din 4 iulie al Harper's Weekly. A devenit rapid proba necontestata a cruzimii si barbariei scalviei in America. Povestea filmului "Emancipation" are loc in plin razboi de Secesiune.

Atunci cand fostul sclav fugar este supus unui control medical pentru a se alatura armatei unioniste, medicii descopera pe spatele sau profunde cicatrice lasate de bici pe cand lucra pe o plantatie de bumbac din Louisiana. Aceasta fotografie care arata ororile sclaviei a facut inconjurul lumii.

Thriller-ul de actiune pe fond istoric se bazeaza pe istoria adevarata a acestui sclav, imortalizat intr-un cliseu simbol. Legenda spune ca difuzarea imaginii in strainatate a determinat tari precum Franta sa refuze sa mai cumpere bumbac produs in sudul Statelor Unite.

In contextul in care Hollywoodul este zguduit de miscarea Black Lives Matter, care sustine lupta contra rasismului in SUA, regizorul Fuqua a declarat pentru site-ul Deadline ca lectura scenariului la "Emancipation" l-a emotionat profund: "Am regasit unele dintre sentimentele pe care le incerc astazi in strada. Este tristete, furie, dragoste, credinta si speranta cand vad ce fac tineri astazi. Ceea ce ma face sa sper, este ca nu vom mai tolera asta mult timp. Am avut toate aceste sentimente atunci cand am citit scenariul".

"Nu poti repara trecutul, dar le poti aminti oamenilor de trecut si cred ca trebuie sa o facem, intr-o maniera corecta, reala. Cu totii trebuie sa ne indreptam catre un viitor mai luminos. Sa aratam istoria noastra este cel mai bun lucru pe care trebuie sa-l facem acum. Trebuie sa infruntam adevarul inainte de a merge mai departe", a mai spus regizorul.

Productia ar trebui sa inceapa in 2021. Antoine Fuqua a incheiat filmarile la "Infinite", in timp ce Will Smith reia filmarile la "King Richard", film care spune povestea tatalui campionelor de tenis Serena si Venus Williams (a carui productie a fost intrerupta de pandemia de coronavirus).

Eveniment Quarterly Report

Un nou film românesc cu înjurături e gata să intre în cinematografe
Un nou film românesc cu înjurături e gata să intre în cinematografe
Moda filmelor românești care abundă în vulgarități verbale câștigă tot mai mult teren, producțiile generând audiențe importante în cinematografe. O nouă peliculă se pregătește...
Un cunoscut prezentator din România face mărturisiri: "Am fost iubitul lui Pink"
Un cunoscut prezentator din România face mărturisiri: "Am fost iubitul lui Pink"
Invitat în podcastul realizat de Ovidiu Ioaniţoaia pentru canalul YouTube de la Gazeta Sporturilor, Prietenii lui Ovidiu, Cabral a povestit amănunte neașteptate din viața sa. „Eram mare,...
#Film, #Will Smith, #sclavie , #publicitate