Alburnus Maior: Spotul Rosia Montana dezinformeaza

Joi, 25 Iunie 2009, ora 11:58
1825 citiri
Alburnus Maior: Spotul Rosia Montana dezinformeaza

Dupa ce CNA a oprit de la difuzare spoturile "Rosia Montana - 4 miliarde de dolari", reprezentantii Alburnus Maior sustin ca decizia vine intr-un context in care neincrederea publicului si reactiile la campania de imagine a Gabriel Resources sunt in continua crestere.

In mai 2009 Gabriel Resources ('Gabriel'), compania de minerit lipsita de experienta care doreste sa exploateze resursele de aur si argint de la Rosia Montana si sa dezradacineze localnicii care ii stau in cale, a lansat un spot publicitar in care intreba cateva persoane in ce domenii in Romania ar trebui investite 4 miliarde de dolari.

Clipul se termina cu indrazneata promisiune ca Gabriel va investi in Romania suma de 4 miliarde de dolari; toate acestea fara a mentiona in ce fel va face acest lucru si care este obiectul de activitate al Gabriel, sustin orgnizatorii campaniei "Salvati Rosia Montana".

"Campania publicitara a provocat o reactie vehementa din partea a catorva grupuri ale societatii civile din Romania, prin crearea de spoturi spoof, materiale video pamflet, blog-uri si postere. In iunie 2009 Gheorghe Funar, fost senator de Cluj, a transmis o sesizare oficiala catre CNA, solicitand oprirea difuzarii spotului publicitar. Ca urmare a acestei sesizari, precum si in urma consultarii Consiliului Roman pentru Publicitate (RAC), CNA a luat prezenta decizie", se arata in comunicatul Alburnus Maior.

"Promisiunile Gabriel din clipul publicitar sunt la fel de false precum tot ceea ce inseamna proiectul lor de minerit. Cred ca oamenii au inteles asta mai bine ca niciodata, multumita tocmai acestui clip.

Sunt cu adevarat impresionat de reactia creativa pe care a provocat-o Gabriel si nu ma pot opri din vizionarea spoof-urilor care comenteaza mesajul companiei. Sper ca urmatoarea incercare a lui Gabriel de a isi imbunatati imaginea sa provoace o reactie la fel de inventiva!", a spus si Eugen David, presedintele Alburnus Maior.

A.B.

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#Alburnus Maior, #rosia montana, #CNA Rosia Montana , #publicitate