OTV, amendata cu 50.000 de lei pentru publicitate politica

Marti, 01 Februarie 2011, ora 21:53
2018 citiri
OTV, amendata cu 50.000 de lei pentru publicitate politica

Postul de televiziune OTV a primit marti, de la CNA, amenda, in valoare de 50.000 de lei, din cauza ca a difuzat publicitate politica pentru Partidul Poporului, infiintat de Dan Diaconescu, in afara campaniei electorale.

Decizia de sanctionare a fost luata pe baza nerespectarii dispozitiilor art. 155

alin. 1 si 2 din Codul de reglementare a continutului audiovizual care

stipuleaza urmatoarele: "(1) In sensul prezentului cod, constituie publicitate

politica clipurile publicitare care promoveaza un partid, un om politic sau un

mesaj politic. (2) Publicitatea politica este interzisa, cu exceptia

perioadelor de campanie electorala".

Sanctiunea a fost aplicata ca urmare a difuzarii, la mai multe emisiuni, a mesajelor urmatoare: "Ingroziti de faptul ca Dan Diaconescu va fi, conform sondajelor de opinie, noul presedinte al Romaniei, actualii lideri ai tarii au ordonat azi anchetatorilor sa-l cheme pe jurnalist iarasi la politie, maine dimineata, la ora 8.00, pentru a noua oara consecutiv in ultimele saptamani". La acest mesaj s-a adaugat: "Este stiut faptul ca, odata venit la putere, Dan Diaconescu si Partidul Poporului vor trece la arestarea lor si la confiscarea averilor".

Ulterior, mesajul s-a modificat: "Este de stiut faptul ca, odata veniti la putere, Dan Diaconescu si Partidul Poporului vor trece la arestarea lor si la confiscarea averilor dobandite ilegal de toti pedelistii", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In sedinta de marti a CNA, Narcisa Iorga, membru al Consiliului, a propus intreruperea emisiei OTV cu 10 minute, pentru ca, in ciuda sanctiunilor aplicate postului tot pentru publicitate politica in afara campaniei, televiziunea continua sa incalce legislatia audiovizualului, iar asta este un precedent periculos pentru spatiul audiovizual, informeaza si Mediafax.

Propunerea Narcisei Iorga - de intrerupere a emisiei OTV cu 10 minute - nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a putea fi aplicata. In schimb, propunerea Cristinei Trepcea - de amendare a OTV cu 50.000 de lei - a primit numarul minim necesar de voturi (sase) pentru a putea fi aplicata.

#OTV amenda publicitate politica, #mesaje politice Partidul Poporului , #publicitate
Comentarii
Poza ioana1
ioana1
rank 5
alti nemernici vor manca din putinul nostru .