Presedintele CNA: Licentele Guerrilla vor fi scoase la concurs

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 22:28
13343 citiri
Presedintele CNA: Licentele Guerrilla vor fi scoase la concurs
Foto: Radio Guerrilla

Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a declarat vineri, ca licentele Radio Guerrilla vor fi scoase la concurs, precizand ca spera ca la aceasta competitie sa se prezinte echipe cat mai performante.

Societatea Realitatea Media a pierdut vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), procesul in care cerea anularea Deciziei Consiliului National al Audiovizualului (CNA) prin care au fost retrase licentele Radio Guerilla, hotararea instantei fiind definitiva.

Contactata vineri seara, Laura Georgescu a spus ca instanta a confirmat ca decizia luata de CNA in 19 septembrie 2013, in privinta licentelor Guerrilla, a fost corecta.

"Ca de obicei, nu comentez si ma supun hotararilor instantei. Mi-aduc aminte ca, in 19 septembrie 2013, decizia luata in prezenta a zece membri, cu votul a sapte dintre acestia, a fost o decizie complicata, data fiind notorietatea realizatorilor acestui post de radio, dar se pare ca aplicarea legii, suverana ca intotdeauna, a fost confirmata de instanta ca fiind o decizie corecta.

Pachetul licentelor Guerrilla, care este incepand cu data de 20 iunie in administrarea CNA, va fi scos la concurs, cum legea ne obliga, in termenul legal de 45 de zile, care probabil, data fiind perioada de concedii de odihna (din CNA, n.red.), va fi impins catre inceputul lui septembrie. Sper sa se prezinte echipe cat mai performante la acest concurs", a spus Laura Georgescu.

La randul sau, Liviu Mihaiu a declarat vineri seara ca va strange echipa Guerrilla si va merge la Consiliul National al Audiovizualului cu cel mai bun proiect, pentru a lua inapoi frecventele.

"Cred ca 'Binili Invingi!' in cazul Guerrilla si de acum o sa strangem oastea imprastiata pe diferite metereze si vom veni cu caietul de sarcini cel mai potrivit pentru a ne lua licentele si eterul inapoi. Guerrilla nu moare si nu se preda!", a spus Liviu Mihaiu, realizator la Radio Guerrilla.

CNA a retras toate licentele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauza ca acestea nu mai erau operate de societatea care le detinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o alta societate - Expresiv SA.

Legea audiovizualului prevede ca CNA retrage licenta audiovizuala daca se incalca normele privind regimul proprietatii.

Sefa CNA, in sedinta in care s-a decis inchiderea Radio Guerrilla: Imi plac barbatii sexy

CNA a retras licenta Radio Guerrilla - Gusa acuza Guvernul (Video)

In 7 octombrie 2013, Realitatea Media SA a dat in judecata Consiliul si a cerut anularea Deciziei CNA numarul 500 din 2013 prin care au fost retrase licentele Guerrilla. Decizia CNA a fost atacata cu o actiune in contencios administrativ, care a fost respinsa in prima instanta (la Curtea de Apel Bucuresti), insa Realitatea Media a facut recurs, care s-a judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Radio Guerrilla, tot fara licenta - Curtea de Apel a mentinut decizia CNA

Ultimul termen in acest proces s-a judecat, vineri, la ICCJ, iar instanta suprema a respins recursul declarat de Realitatea Media SA, prin administratorul judiciar Centu SPRL, impotriva sentintei civile din 18 decembrie 2013 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Decizia ICCJ, pronuntata vineri, este definitiva.

In sedinta CNA din 19 septembrie 2013, Andrei Tiru, avocatul Realitatea Media SA, a spus ca membrii comitetului creditorilor de la Realitatea Media doar si-au exprimat intentia de a incheia contracte de management pentru exploatarea Radio Guerrilla.

Astfel, a fost incheiat un contract intre Realitatea Media SA si Expresiv SA, pentru exploatarea licentelor Radio Guerrilla de catre societatea Expresiv, pentru o suma de 6.500 de euro pe luna, dar contractul nu a fost avizat de judecatorul sindic, fapt pentru care nu si-ar fi produs efectele, potrivit avocatului Realitatea Media.

Dupa retragerea licentelor, Guerrilla a continuat sa emita online.

Radio Guerrilla nu mai transmite in FM, ci doar online

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...